У Києві вже почали діяти електронні квитки для проїзду

29 Березня 2015 07:30
image.tsn.ua

image.tsn.ua

“Київпастранс” планує запровадити нову електронну систему контролю за проїздом по всьому місту – замість того, аби платити за одну поїздку, пасажир платитиме за час користування громадським транспортом, повідомляє ТСН.16:45.

Електронними компостерами на даний момент обладнані тільки автобуси шостого автопарку, всього обладнали валідаторами 80 автобусів. Користь від них поки що одна: підраховують, скільки всього пасажирів на Троєщині і скільки пільговиків. Тотальна система, обіцяють, дасть змогу по одному квитку їздити певну кількість часу з пересадками. Транспортники обіцяють знижки та зручні проїзні. “У вас буде квиток і на повтори години, і на три години. І на вихідні один квиток буде”, – розповідають у “Київпастранс”. З півтори тисяч кондукторів збираються залишити чотириста.

Усіх не звільнять, переконана кондуктор Вікторія. Вона контролер уже дванадцять років. Каже, що квитки, хоч і електронні, має ж хтось продавати. Нагадаємо, у КМДА обіцяли, що кияни зможуть сплачувати за проїзд банківською карткою чи навіть за допомогою мобільного телефону.

Джерело: TCH.ua