У столиці проведуть заходи щодо охорони лісів від пожеж

27 Березня 2015 17:00
nppver.at.ua

nppver.at.ua

У столиці проведуть заходи щодо підготовки міських лісів до пожежонебезпечного періоду 2015 року, захисту їх від пожеж та підвищення протипожежної охорони. Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Мета заходів: забезпечення належного рівня охорони міських лісів від пожеж, підвищення відповідальності працівників лісової охорони комунальних підприємств лісопаркових господарств за дотримання правил пожежної безпеки і посилення роботи з протипожежної профілактики на підприємствах в установах, організаціях, яким надано у користування земельні ділянки лісового фонду та розташованих поблизу лісових угідь.

Так, КО «Київзеленбуд» доручено до 31 березня 2015 року створити оперативний штаб із ліквідації лісових пожеж, а також привести до стану повної технічної готовності протипожежну техніку, обладнання, спостережні вежі та засоби зв’язку у міських лісопаркових господарствах. Відповідальність за виконання покладено комунальне об’єднання, а також на Дарницьке ЛПГ, Святошинське ЛПГ, ЛПГ «Конча-Заспа».

Окрім того, відповідно до розпорядження про заходи щодо охорони лісів від пожеж у 2015 році на лісопаркові господарства Святошинського, Дарницького району та «Конча-Заспа» покладено відповідальність за виконання робіт з ліквідації наслідків сніголамів, вітровалів на території міських лісопаркових господарств.

Також КО «Київзеленбуд» доручено закрити дороги та в’їзди до лісу шляхом встановлення шлагбаумів і влаштування надовбнів на території Дарницького, Святошинського лісопаркових господарств, а також ЛПГ «Конча-Заспа» з квітня до вересня 2015 року. Окрім того, лісопаркові господарства зобов’язані виявляти та ліквідовувати позалісосічну захаращеність і стихійні сміттєзвалища у лісопарковій зоні столиці, а також здійснювати ремонт та підтримувати у належному стані протипожежні водоймища, резервуари для забору води та під’їзди до них.

Відповідно до розпорядження, «Київзеленбуд» зобов’язаний відновити та підтримувати у належному стані мережу мінералізованих смуг навколо пожежонебезпечних ділянок лісу та протипожежні розриви всередині лісонасаджень високих класів пожежної небезпеки на території лісопаркових господарств. Окрім того, КО «Київзеленбуд» доручено з квітня до вересня 2015 року створити у лісопаркових господарствах недоторканий запас пально-мастильних матеріалів для заправки пожежних автомобілів ЛПГ та Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві для гасіння лісових пожеж на території лісопаркових господарств.

Зазначимо, загальна площа території міських лісів, які підпорядковано лісопарковим господарствам, що входять до складу КО «Київзеленбуд», становить 31 622 га, зокрема: вкриті лісовою рослинністю землі 29 126 га, лісові шляхи, просіки та протипожежні розриви 730 га, нелісові землі 703 га.

Джерело: Хрещатик