Як позбутися від болю в горлі

5 Березня 2015 13:47

prostuda.net.ua

prostuda.net.ua

Пийте багато теплої рідини і підтримуйте вологість повітря
Весняне потепління дуже оманливе. Для ослабленого за зиму організму достатньо найменшого протягу або переохолодження, щоб підхопити простуду з її вічним супутником – болем у горлі. Якщо ж уникнути неприємності не вдалося, дотримуйтесь простих рекомендацій. Вони допоможуть швидко і легко позбутися дискомфорту в горлі.
1. Уникайте твердої і гострої їжі. Грубі, а також пряні і гострі продукти будуть травмувати і дратувати запалену слизову ротоглотки. Супи, каші, варені овочі повинні стати основою вашого раціону на час хвороби, пише moirebenok.ua.
2. Пийте більше теплої рідини. Для більш швидкого виведення токсинів з організму і відновлення втрат рідини необхідно вживати більше теплого пиття. Пити можна чай, компот, кисіль і молоко.
3. Створіть потрібний мікроклімат. Для запаленого горла дуже шкідливе сухе повітря. Він пересушує слизову і послаблює місцеві захисні механізми, а це може посилити запальний процес. Рекомендована вологість повітря в кімнаті – 40-60%. Для її підтримки слід частіше проводити вологе прибирання. Також можна придбати зволожувач або просто поставити в приміщенні ємність з водою.
4. Полощіть горло. Для механічного видалення збудників хвороби та продуктів їх обміну зі слизової ротоглотки підійде старий перевірений засіб – полоскання. Полоскати горло треба часто, кожні 2-3 години. Для цього можна використовувати як просто теплу воду, так і різні розчини і відвари.
5. Усуньте запалення. Головні складові хворого горла – запалення, набряк і почервоніння мигдалин, біль при ковтанні. Щоб їх усунути, в домашній аптечці повинні бути спеціальні засоби. Це можуть бути аерозолі або ж пастилки, льодяники, таблетки для розсмоктування. Серед натуральних препаратів з високим профілем безпеки можна виділити, наприклад, Тонзилотрен. Він знімає запалення і набряк мигдалин, і, що не менш важливо, відновлює захисну функцію мигдалин. Якщо мигдалини збільшені в розмірі, то при курсовому прийомі Тонзилотрен сприяє їх зменшенню в обсязі. При ангіні Тонзилотрен знімає запалення і сприяє очищенню лакун від пробок, знімає набряк і запалення лімфатичних вузлів. Важливо також те, що крім лікування захворювань горла, препарат сприяє нормалізації показників імунітету всього організму в цілому і попереджає повторні захворювання. Ефективність і хороша переносимість Тонзилотрену були підтверджені численними клінічними дослідженнями.
Увага! Якщо протягом 2-3 днів самостійного лікування горла полегшення не настало або стан різко погіршився (дуже сильний біль при ковтанні, набряк обличчя і шиї, температура тіла вище 38°С, нальоти і виразки на мигдалинах, збільшення шийних і підщелепних лімфовузлів), слід негайно звернутися до лікаря.

Джерело: Сегодня