Чому потрібно займатися спортом

25 Квітня 2015 12:00
protiv-raka.org

protiv-raka.org

З дитинства ми чуємо навколо себе гучні висловлювання на тему спорту; будь то «О, спорт! Ти – Мир!! »Або« Загартовуйся, якщо хочеш бути здоровий! »І безліч інших. І адже ніхто з цим не сперечається. Завжди всім було відомо, що заняття спортом в значній мірі можуть зберегти здоров’я, нерідко поправити його, і, як наслідок, продовжити життя.

В умовах сучасного світу, коли більшу частину часу ми проводимо в сидячому положенні, кожному необхідно приділяти час фізмінуткам, щоб елементарно підтримувати себе і свою опорно-рухову систему в тонусі. Але в ідеалі фізична культура повинна супроводжувати людину від самого народження і, можна сказати, до смерті, оскільки вона надає оздоровчий і профілактичний ефект, що є надзвичайно важливим у будь-якому віці. Яке ж конкретно вплив на наш організм надають заняття спортом?

 Ранкова зарядка. 

Про користь зарядки нам твердять з самого дитинства і важко посперечатися з цим твердженням. Багатьом з нас починати ранок з зарядки заважає елементарна лінь, але, поборів її, ви зможете зрозуміти, що недарма провели перші хвилини після сну, витративши їх на зарядку. Підтримувати себе у формі кожен день набагато корисніше, ніж час від часу відвідувати тренажерний зал, що виходить далеко не у всіх на увазі різних факторів, будь то час або фінансові можливості. Зарядка не займе багато часу, і Ваш бюджет ніяк не постраждає! Ще один плюс зарядки в тому, що вона заряджає Вас енергією з самого ранку, і на роботі ви вже не шукаєте моменту, щоб непомітно подрімати, а повними сил ухвалюється за свої обов’язки.

 Ходьба. 

Ходьба є, мабуть, найлегшим з усіх видів спорту. На неї не потрібно затрачати багато енергії, а ефект досить високий. Ходьба діє на організм оздоровчо, піднімає тонус м’язів, зміцнює кісткову тканину, розвиває координацію руху, стимулює обмін речовин. Ходьба сприяє зниженню ваги, благотворно впливає на нервову систему. Щоденні прогулянки ж тільки збільшать позитивний результат від такого роду навантажень. Протипоказань для ходьби не існує, нею може займатися навіть гіпертонік. Заняття ходьбою рекомендують для багатьох захворювань серцево-судинної, легеневої систем, при нервовим перенапруженням і навіть в реабілітаційні періоди. Вона надає зміцнюючу дію буквально на весь організм.

 Прогулянки на велосипеді. 

Прогулянки на велосипеді, як і турпоходи, сприяють розвитку м’язів всього тіла. У результаті щоденних прогулянок на велосипеді в протягом 20 хвилин витрачається 300 калорій. Однак не треба себе надмірно гвалтувати великими навантаженнями, оскільки в цьому випадку замість жирових з’єднань організм буде спалювати вуглеводи. Перед відправленням в велопоездку з’їжте трохи продуктів, що містять незначну кількість глюкози, (наприклад, тарілку спагетті з сиром). Протягом всього дня під час велосипедної прогулянки їжте борошняні вироби, банани. Це сприяє збереженню білкових сполук у м’язах.

 Теніс. 

Цей вид спорту був популярний в усі часи. У самих аристократичних сім’ях було прийнято володіти ракеткою. А адже теніс – це не просто гра, це вид спорту, який, безсумнівно, приносить користь організму і тримає Вас в прекрасній формі. Теніс тренує практично всі м’язи, зміцнює серце, кістки, покращує кровообіг. Дослідження показали, що у 70-річних жінок, що займаються щодня тенісом, кістки майже такі ж міцні, як і у 30-річних. За одну годину занять тенісом витрачається приблизно 426 кілокалорій. Оскільки теніс – спорт, що вимагає швидкої реакції, необхідно вживати продукти, що містять магній (волоські горіхи, чисто борошняні вироби).

 Баскетбол. 

Один з улюблених видів спорту в американського населення (на жаль, здебільшого, творчий), і мій, зокрема. Баскетбол тренує м’язи ніг і верхню частину тіла. Спринтерське плавання, що збільшує об’єм легенів, добре доповнює цей вид спорту. Необхідно їсти продукти, що містять залізо і вітамін С: птицю, рибу, борошняні вироби з фруктами (наприклад, кислі яблука, грейпфрут).

 Катання на ковзанах взимку і влітку! 

Катання на роликових ковзанах – це модне і корисне для здоров’я, а також надзвичайно популярне серед людей різного віку заняття, яке зараз дуже активно пропагується в Росії. Як тільки на вулиці видається відповідний для цього заняття день, ми спостерігаємо безліч людей на роликових ковзанах у парках і скверах, на тротуарах і тінистих алеях.

До зимових видів відноситься катання на ковзанах. Цей вид спорту благотворно діє, в першу чергу, на координацію рухів і на дихальну систему. Ефективно впливає на розвиток кісткової тканини, зміцнення суглобів, стабілізує роботу міокарда, нервової системи, допомагає виправити поставу.

І навіть шахи спалюють калорії. При цьому є необхідно яйця, овочі і фрукти, пити молоко. Вони зміцнюють серце, покращують кровообіг.

Існує ще безліч видів спорту, і тільки Ви можете вирішити, який з них Вам більше до душі.

Таким чином, можна говорити про необхідність занять спортом у житті кожної людини. При цьому не варто забувати про рівень його фізичної підготовки та стан здоров’я, щоб не завдати шкоди власному організму. І якщо Ви відчуваєте необхідність порадитися з лікарем, не варто ставитися до цього легковажно.

Джерело: KlasnaOcinka