Київрада перерозподілила кошти на субсидії, дитячо-юнацькі школи та ремонти

17 Квітня 2015 16:00
regionews.ua

regionews.ua

Сьогодні на пленарному засіданні депутати Київради внесли зміни в бюджет міста та Програму соціально-економічного розвитку на 2015 рік.
Так, на надання пільг та житлових субсидій на оплату електро-, газо-, тепло- та водопостачання, водовідведення, квартплати збільшено на 683,7 млн грн майже до 1,4 млрд грн. Це цільова субвенція з держбюджету. Про це повідомляє Інформаційний портал Київської міської влади.

На 29,2 млн грн збільшено видатки на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Перерозподілено майже 100 млн грн та додатково виділено 27,8 млн грн на фінансування заходів за Програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2015 рік. Тепер на будівництво Другої нитки головного каналізаційного колектору направлять 40,9 млн грн замість запланованих раніше 0,9 млн грн.

«Ще 160 млн грн обіцяють виділити з державного Фонду регіонального розвитку. Це стратегічний проект, адже завдяки його спорудженню вдасться звільнити інший колектор, який занадто старий і аварійно небезпечний», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, співголова фракції “УДАР-Солідарність” Андрій Странніков.

Странніков зазначив, що на 26,5 млн грн збільшено капітальні видатки на реконструкцію школи №128 у Дніпровському районі, на 9 млн грн збільшено фінансування на реконструкцію дитсадку №383 у Солом’янському районі.

На 18,5 млн збільшено видатки на заходи з безпеки в м.Києві по програмі “Безпечна столиця”. “Переважно, це підтримка київської міліції – закупівля засобів захисту, рацій зв’язку, пального на патрульні машини тощо. Тепер принципове питання – жорсткий контроль за витратами цих коштів. Через пару місяців столичний главк прозвітує з приводу виконання програми. Обов’язково зробимо цей звіт публічним і відкритим для громадськості”, – доповів Андрій Странніков.

Також на 24,6 млн грн збільшено видатки на реконструкцію міської клінічної лікарні №12 у Печерському районі.

Виділено майже 1 млн грн на протизсувні роботи в Голосіївському районі. 60 млн грн буде спрямовано на природоохоронні заходи – охорону та раціональне використання природних ресурсів, ліквідацію забруднення навколишнього природного середовища, збереження природно-заповідного фонду тощо. Закладено бюджетне фінансування в розмірі 500 тис. грн на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок киянам-учасникам АТО.

Депутат повідомив, що додатково 47,5 млн грн виділено на утримання та поточний ремонт автодоріг.
8,8 млн грн піде додатково на капітальні ремонти в парках та скверах.

Ще 67 млн грн перерозподілять переважно на асфальтування між квартальних проїздів та освітлення.

Джерело: Хрещатик