У зоопарку відкрили новий сезон і запустили електронний квиток

18 Квітня 2015 10:00

У КП “Київський зоопарк” презентували нову систему обліку квитків – електронний квиток.

Про це у Facebook повідомив керівник Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець.

“Тестовий режим уже на фінальній стадії. Це дозволить уникнути корупційних схем, пов’язаних з вхідним квитком у Зоопарк. За оцінками експертів, підприємство втрачало не менше 5% доходу”, – написав він.

За словами директора звіринцю Кирила Трантіна, ця система запрацює на повну з 1 травня.

Водночас, як повідомляє прес-служба міського голови, 17 квітня у зоопарку стартував новий, 106-й, сезон.

“Я був у зоопарку кілька років тому. Тоді були нарікання на стан тварин. Тому, коли я став мером, то дав завдання зробити зоопарк європейського рівня. Ми переходимо на електронні технології обліку всіх відвідувачів зоопарку”, – зазначив Віталій Кличко.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Він додав, що його команда отримала зоопарк з боргом у 9 мільйонів гривень. На сьогодні 3 мільйони погашено. До кінця року планується погасити весь борг.

Мер також звернувся до меценатів і всіх небайдужих киян, які хочуть зробити зоопарк кращим, долучатися до його облаштування, щоби він став звіринцем справді високого європейського рівня.

За словами Трантіна, цієї весни відвідувачі зможуть побачити 10 страусів, які 16 квітня прибули до звіринцю і вже з 17 квітня будуть експонуватися. Крім того, усі охочі зможуть купити корм і погодувати цих великих птахів.

“У зоопарку 3 роки не було страусів. А з п’ятниці вони будуть зустрічати відвідувачів. Вони будуть експонуватися до жовтня, а потім знову переїдуть на ферму”, – сказав Трантін.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Він також додав, що головною подією цього сезону стане відкриття великого вольєра для горили, який спонсорувала невістка мера Хайден Панет’єрі.

“Взимку народилися козлики, з’явилися у нас шотландські корови, привезли яків. Всі тварини на експозиції, порожніх кліток майже немає. Зоопарк чистий, облаштований і чекає всіх киян у гості”, – сказав Тарантін.