План заходів до Дня Перемоги у Києві

8 Травня 2015 11:21
odvovnrkalscmin.ru

odvovnrkalscmin.ru

Київ готується відзначити 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті та примирення, День Перемоги та 70-ту річниці завершення Другої світової війни. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

5 травня з 15:00 до 17:00 в конференц-залі № 1 Міжнародного виставкового центру (просп. Броварський,15) відбудеться святкова зустріч керівництва Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з учасниками бойових дій Великої Вітчизняної війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці Києва.

6 травня з 11:00 до 12:00 в Пуща-Водиці (вул. Червонофлотська, 26) привітають ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни.

На 9 травня, орієнтовно об 11:00, заплановано Ритуал Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.

Так само урочисті заходи відбудуться й в усіх 10 районах столиці.

У Голосіївському районі 6 травня о 12:00 в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов № 130 ім. Данте Аліг’єрі відбудеться флеш-моб «Україна».

8 травня під час ритуалу пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» буде покладено квіти до меморіального комплексу в Кончі-Заспі (хутір Мриги). У цей же день о 10:30 керівництво району зустрінеться з учасниками бойових дій, інвалідами та ветеранами війни. А о 12:00 буде організовано святковий обід та концертну програму для ветеранів.

У Дарницькому районі 8 травня відбудеться одночасне покладання квітів до всіх пам’ятників району, зокрема, о 10:00 на Привокзальній площі біля «Монументу Мужності», де відбудеться й мітинг-реквієм «Від Перемоги до Перемоги».

9 травня з 10:00 до 17:00 виступатиме оркестр у Парку культури та відпочинку «Партизанська слава» (вул. Славгородська). З 12:00 до 15:00 – святковий концерт звучатиме також у «Зеленому театрі» цього парку за участю колективів художньої самодіяльності. О 15:00 в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів (вул. Вербицького) за підтримки волонтерів буде організовано концертну програму.

Деснянський район організує 7 травня з 8:00 до 18:00 поїздку ветеранів Великої Вітчизняної війни та керівництва району до Меморіального комплексу Букринського плацдарму. Там пройдуть урочистий мітинг-реквієм, покладання квітів, несення почесної варти та поминальний обід.

8 травня об 11:00 – керівництво району, актив ветеранських організацій та громадськість району візьмуть участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам у с.Троєщина. О 12:00 розпочнеться урочистий мітинг біля Обеліску «Слави» у парку «Деснянський» за участю керівництва району, активу ветеранських організацій, громадськості та учнівської молоді району. О 14:00 стартує святковий концерт та пригощання учасників заходів солдатською кашею на території Кіностудії (вул. Закревського, 22).

Представники Дніпровського району вшанують 8 травня ветеранів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні в Київській міській клінічній лікарні №11.

9 травня о 9:00 та 10:30 відбудуться Ритуал Пам’яті та покладання квітів до Кургану Безсмертя в Парку культури та відпочинку «Перемога», а також біля Пам’ятного знаку в мікрорайоні ДВРЗ. Крім того, о 10:00 в Парку культури та відпочинку «Перемога» заплановано захід «Солдатська каша».

В Оболонському районі ритуал пам’яті та мітинг біля меморіального комплексу на території Пуща-Водицького кладовища розпочнеться 6 травня о 10:00.

7 травня о 13:00 в актовій залі Управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА відбудеться святковий концерт для ветеранів війни силами самодіяльних колективів району.

Також 8 травня керівництво району зустрінеться з активом ветеранських організацій району, для якого організовано святковий концерт. А об 11:00 – Ритуал пам’яті та мітинг біля пам’ятника воїнам Великої Вітчизняної війни.

У Печерському районі 6 травня відбудеться відвідування та вітання зі святом ветеранів, які знаходяться на лікуванні у госпіталі «Печерський», з концертною програмою та врученням святкових наборів.

9 травня тут відбудеться Ритуал пам’яті з урочистим покладанням квітів до могили воїнів на Звіринецькому кладовищі за участю ветеранів, представників громадськості та молоді району.

На Подолі 8 травня о 10:00 розпочнеться урочисте покладання квітів до Стели воїнам-інтернаціоналістам (Інтернаціональна площа) та Монітора Железняков (Рибальський півострів), а також об 11:00 – мітинг-реквієм з покладанням квітів до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії (Рибальський півострів).

Крім того, 9 травня о 10:00 мітинг-реквієм з покладанням квітів пройде й на Куренівському цвинтарі.

У Святошинському районі 6 травня о 12:00 представники СЗШ №206 (просп. Леся Курбаса, 9-А) представлять флешмоб «Перемога, свята Перемога».

7 травня о 13:00 ліцей «ЕКО» №198 (вул. Тулузи, 3) порадує літературно-музичним святом «Салют, Перемога!».

8 травня о 10:00 в районі відбудеться покладання квітів до пам’ятника Невідомому Солдату (вул. Уборевича), пам’ятного знаку «Слава героям – партизанам України!» (ріг вул. Симиренка та Григоровича-Барського), пам’ятника «Воїнам-автомобілістам» (вул. Симиренка). Уесь день Вахта пам’яті триватиме біля пам’ятного знаку першої лінії оборони (19 км Житомирського шосе), воїнам 206-ї стрілкової дивізії (вул. Гната Юри, 10-Б, територія ЗНЗ № 35), меморіалу 25-ти воїнам-визволителям міста Києва (вул. Уборевича неподалік рогу з просп. Палладіна). А о 12:00 ЗНЗ №197 імені Д.Луценка (вул. Потапова, 12)  відкриє літературно-музичне свято «Нам Україна понад усе».

9 травня вихованці ЦСПК «Щасливе дитинство» відвідають меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».

11 травня о 15:00 розпочнеться урок пам’яті «Ні, не пішла війна у забуття» в бібліотеці ім. Махтумкулі (вул. Зодчих, 6).

12 травня на 13:00 бібліотека ім. Н. Рибака (вул. Петрицького, 5/9) запрошує на годину спілкування з ветеранами «Вклонімося тим, хто поліг у боях».

У Солом’янському районі 8 травня з 11:00 до 13:00 в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського (Повітрофлотський проспект, 28) триватимуть урочисті заходи «Спогади двох поколінь».

9 травня о 9:00 відбудеться вахта пам’яті та урочисте покладання квітів до монументів, обелісків та пам’ятників загиблим воїнам. О 12:00 розпочнеться хода-реквієм на честь загиблих воїнів у роки Другої світової війни, покладання квітів за участю ветеранів, громадськості, депутатів, співробітників РДА, учнівської та студентської молоді А з 12:00 до 15:00 мешканці можуть відвідати концертну програму за участю хорових і духових колективів району в парку імені М. Островського.

У Шевченківському районі 5 травня о 13:00 в Міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відкриється виставка «Київ – 1941-1945 років». 6 травня о 13:00 там же відбудеться урочиста зустріч керівництва райдержадміністрації з ветеранами війни та військової служби, учасниками антитерористичної операції, воїнами-інтернаціоналістами, вчителями історії, старшокласниками, в рамках якої заплановано святковий концерт «Велич Вашого подвигу навіки в наших серцях!».

У центрі столиці також 9 травня о 9:00 відбудеться Ритуал пам’яті за участю керівництва міста та району, ветеранів війни та праці, представників трудових колективів, громадськості, військовослужбовців, школярів з покладанням квітів до пам’ятника Героям-танкістам – визволителям Києва та до Стели Перемоги.

Джерело: Хрещатик