Столична влада підготувала сюрприз до Дня міста

24 Травня 2015 18:00
statusyblog.ru

statusyblog.ru

Святкові заходи до Дня Києва вже стали звичними для мешканців столиці. Проте в цьому році вони відрізнятимуться новизною та масштабністю. Хоча до початку дійств ще більше тижня, активна підготовка вже розпочалась, пише газета “Хрещатик”.

Святкуватимуть День Києва та День столиці 30 та 31 травня. Водночас заходи з нагоди дня народження міста триватимуть 5 днів — з 28 травня до 1 червня. Основне дійство відбуватиметься на Софійській площі — проект «День Києва на Софії» міська влада реалізує спільно з «FolkUkraine».

За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, міська влада підготувала низку заходів культурного та спортивного характеру. Загалом в усіх районах столиці їх планується провести аж 130!

«Саме Софійська площа відтепер стане місцем всіх урочистостей. Багато що із запланованого відбуватиметься в Києві вперше. Так, 29 травня урочисто відкриють Фестиваль вальсу та танцювальний флеш-моб «Вальс парасольок».

30 травня на Софійській площі буде спільно виконано гімн Києва — пісню-символ «Як тебе не любити, Києве мій» — у супроводі естрадно-симфонічного оркестру «Київ-Класик». Усім присутнім роздаватимуть календарики зі словами цього твору, щоб охочі могли долучитися до співу. А 1 червня традиційно відбудеться «Пробіг під каштанами»,— розповіла заступник голови КМДА.

Уперше, за словами Ганни Старостенко, кияни побачать Міжнародний проект «Повернення», у рамках якого наші співвітчизники, котрі живуть і працюють за кордоном, на підтримку української культури безкоштовно братимуть участь у запланованих концертних програмах. Так, 29 травня у Київському академічному муніципальному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудеться концерт іспанської та української музики. Диригуватиме оркестром киянин, арт-директор Інтернаціональної музичної школи Фонду Принца Астурійського (Іспанія) Юрій Насушкін.

Іще один концерт — «Хабанера по-київськи» — безкоштовно проведуть 30 травня в Центральному парку на сцені Літньої естради.

З 29 до 31 травня у столичному парку імені О. Пушкіна вперше відбудеться фестиваль міських проектів «PRO місто», який, за задумкою організаторів, стане щорічним. У рамках заходу проведуть презентації та виставку проектів міського розвитку від влади та громадськості. Журі ж має визначити переможця, який отримає 200 тис. грн на реалізацію свого проекту.

«У цьому році ми хочемо під час урочистостей об’єднати творчих людей та бізнес. Крім професійних акторів, які виконуватимуть вальс, на сцені зможуть виступити всі бажаючі. До речі, вальс стане стрижнем святкувань цього року. А от що відбуватиметься на «Вальсі квітів» — це сюрприз для киян»,— пообіцяв засновник етнокультурного проекту «FolkUkraine» Ігор Добруцький.

Також киянам пообіцяли кінопоказ цікавого сучасного фільму на великому екрані просто неба.

Джерело: Хрещатик