У ДСНС визначили рівень радіації в Києві та на ЧАЕС

6 Травня 2015 17:11
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Радіаційний фон у Києві та Зоні відчуження та обов’язкового відселення знаходиться на безпечному рівні. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

“У Києві 12 мікрорентген на годину (безпечний рівень – 30 мікрорентген на годину). У місті Чорнобиль – 22 мікрорентген на годину (безпечний рівень – 50 мікрорентген на годину). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС – 58 мікрорентген на годину (безпечний рівень – до 140 мікрорентген на годину)”, – зазначили в ДСНС.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства “Чорнобильська пуща” в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб’янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла лісова пожежа.

За фактом пожежі біля ЧАЕС МВС відкрило кримінальну справу за ч.1 ст. 245 (знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Однією з версій виникнення пожежі є підпал.

У столиці України у зв’язку з лісовою пожежею в Чорнобильській зоні жителі стали проявляти підвищений попит на дозиметри.

Джерело: Сегодня