У госпіталі ветеранів ВВВ відкрили унікальний басейн

21 Травня 2015 19:00
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

В столиці існує нагальна потреба у лікуванні бійців зони АТО, які отримали ушкодження спини, адже їх кількість з кожним днем невпинно зростає. Тепер бійці зможуть отримати ефективну медичну допомогу, адже в бальнеологічному відділенні Київського міського госпіталю ветеранів Великої Вітчизняної Війни почав функціонувати басейн разом зі спеціальним комплексом з підводного витягування хребта. Такий безцінний подарунок, аналогів якому немає в жодному комунальному медичному закладі Києва, за ініціативи депутата Київської міської ради Романа Головні (фракція «Громадянська позиція») зробила нашим захисникам громадська організація «Розбудова».

15 травня відбулося урочисте відкриття басейну, на якому були присутніми автори відповідної ініціативи та її виконавці: Голова ГО «Розбудова» Віктор Журавльов, головний лікар госпіталю Любов Зачек, депутат Київради Роман Головня, координатор проекту Максим Бродецький, медичний волонтер Наталія Динник, представники Департаменту охорони здоров’я,медичний персонал та пацієнти.

Ідея створення реабілітаційного відділення на базі даного шпиталю для поранених бійців, за словами Романа Головні, обговорювалась ще на початку осені. Тоді головний лікар Любов Зачек, розповіла, що такий комплекс є незамінною складовою у лікуванні та реабілітації «спинальників».

«Я одразу взявся шукати меценатів, які б відремонтували басейн і придбали витяг. Меценати знайшлись – це ГО “Розбудова”, вони повністю відремонтували приміщення, басейн, зробили до нього автономний підігрів, придбали обладнання. Сьогодні новий лікувальний комплекс готовий до активного використання», – розповів голова фракції «Громадянська позиція» в Київській міській раді.

Любов Зачек стверджує, що зараз пацієнти з проблемами хребта отримають незамінний засіб лікування, який дозволить їм у найкоротший термін повернутися до повноцінного життя.

«Проблеми з хребтом мають багато хлопців, які пройшли через зону АТО, адже всі вони на собі носять важкі бронежилети, інші засоби захисту, зброю, а основне навантаження лягає саме на спину. Зараз у нас на лікуванні перебувають десять бійців, а за останні місяці через руки лікарів пройшли більше сотні», – відзначила вона.

На важливості наявності у госпіталі необхідних засобів для реабілітації наголосив і

Віктор Журавльов, у свою чергу наголосив, наскільки важливим є увага, як держави, так і волонтерів до тих, хто  захищає нашу країну.

 «Проект з реконструкції басейну, а згодом встановленню в ньому апарату для підводного витягу хребта був для нашої громадської організації одним із пріоритетних. Люди, які захищають нашу країну на її східних кордонах, ризикуючи життям та здоров’ям, заслуговують на найвищу повагу. Завдання держави, а в даному випадку нас, волонтерів, є забезпечення їм належної фізіологічної та психологічної реабілітації, а також подальшої адаптації вже у мирному житті», – зазначив Віктор Журавльов.

kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

Джерело: Хрещатик