У Києві читатимуть безкоштовні лекції про сучасне мистецтво

23 Травня 2015 13:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

З 26 травня Школа візуальних комунікацій відкриває безкоштовний лекторій, присвячений сучасному мистецтву. Заходи відбуватиметься до 1 липня у арт-просторі Mezzanine.

Перша лекція запланована на 26 травня. Її прочитає медіатеоретик Яніна Пруденко, яка розповість про поєднання сучасних технологій та мистецтва. Також серед викладачів зазначено Алевтину Кахідзе, Аліну Сандуляк, Юрія Кручака, Наталю Синєпупову. З детального розкладу випливає, що курс торкатиметься питань сучасної фотографії, відеоінсталяцій, кліпового сприйняття інформації.

«Одна з головних цілей лекторію, який ініціювала School of visual communication та арт-простір Mezzanine у тому, щоб створити альтернативний неформальний майданчик для дискусій про сучасне мистецтво. Планується, що кожна лекція матиме порівняльний аналіз з тими процесами, які відбуваються в Україні. Наразі виникає таке враження, що в Україні, через тривалу інформаційну блокаду соцреалізму, відбулась певна деформація уявлень про те «яким має бути мистецтво», «як воно має виглядати» і «хто такий художник». Ті ж люди, які попри все ходять у галереї та музеї, просто не мають інструментарію для розуміння витворів сучасного мистецтва. Сподіваємось, що в процесі лекторіїв учасники отримають певну концептуальну базу, яка допоможе сприймати арт-витвори та різні жанри. Ми плануємо, що наступна серія лекцій буде присвячена сучасній  філософії: контекстами, авторами, текстами. Лекторій є також своєрідним місточком між аудиторією та художниками. Кожен з лекторів займає активну позицію в сучасному арт-просторі України й пропонує ще й низку авторських курсів. Маємо надію, що цей лекторій допоможе сформувати певне дискусійне середовище й буде цікавим для тих, хто прагне більше дізнатись й висловитись про сучасне мистецтво», − пояснила Cultprostir Ліна Романуха, координатор арт-напряму School of visual communication.

Джерело: Cultprostir