У Києві презентують старовинну музику Іспанії

23 Травня 2015 10:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com На фото: ансамбль «Тараб Андалусі»

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com
На фото: ансамбль «Тараб Андалусі»

Український ансамбль «Тараб Андалусі» презентує програму середньовічної іспанської музики. Старовинні твори будуть виконуватися на автентичних інструментах тієї епохи, коли вони були написані.

«Аль-Андалус – велика мусульманська країна, яка існувала на території Іспаніі протягом 800 років. Вона була справжнім культурним і науковим осередком, а її спадок мав величезний вплив на розвиток культури у всій Європі. Музика того часу сильно впливала на людей. Розповідають, що зцілювала і рятувала від нещасть», – розповів автор проекту і музикант Костянтин Красноухов. В рамках програми «Музика країни Аль-Андалус» прозвучать твори арабів, маврів, сефардів і морисков – народів, які століттями жили на території сучасної Іспанії.

До складу ансамблю «Тараб Андалусі» входять відомі українські музиканти та колекціонери автентичних інструментів: крім Красноухова, це Максим Бережнюк, Михайло Качалов, Олексій Кабанов, Орхан Агабейлі, а також Олена Шікур (вокал). Презентація програми відбудеться 24 травня в київському Будинку актора, перед концертом глядачів обіцяють частувати андалузьким чаєм.

Джерело: Cultprostir