Українських кіноглядачів підкорила «Незалежність»

26 Травня 2015 16:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com Кадр з фільму "Вулиця для всіх"

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com
Кадр з фільму “Вулиця для всіх”

24 травня у Києві завершився  фестиваль американського кіно «Незалежність», в рамках якого глядачі побачили кращі сучасні американські стрічки та взяли участь в дискусіях, присвячених нагальним проблемам українського суспільства, мали змогу подивитися стрічки, зняті молодими документалістами в лабораторії «Інді Лаб».

В останній день фестивалю глядачам були представлені фільми: «Тарілки у повітрі», що розповідає про долі знаменитих ресторанів та їх володарів; «Чорно-білі і вмираючі»: про сумну долю печатних видань у сучасному  світі комп’ютерних технологій. Крім того, відбувся показ картини «Вулиця для всіх», що оповідає про нью-йоркських вуличних фотографів, які створюють виразний та живий образ великого міста.

«Ми щасливі, що фестиваль «Незалежність» щороку користується популярністю у української публіки. Глядачі із задоволенням переглядають стрічки та беруть участь в обговореннях картин з режисерами. З автором «Тарілок у повітрі», наприклад, ми проводили Скайп-конференцію. Світ сучасної документалістики є, справді, цікавим та вражаючим, і це велика радість, що ми маємо змогу познайомити з ним наших глядачів», – розповіла Cultprostir Анна Бурдіна, координатор фестивалю.

Джерело: Cultprostir