Як у Києві святкуватимуть 9 травня

5 Травня 2015 09:38
patrioty.org.ua

patrioty.org.ua

Київ готується відзначити 70-у річницю Перемоги над нацизмом в Європі, День пам’яті та примирення, День Перемоги та 70-ту річницю закінчення Другої світової війни.

5 травня з 15:00 до 17:00 в конференц-залі № 1 Міжнародного виставкового центру (пр. Броварський, 15) відбудеться святкова зустріч керівництва Київради і Київміськадміністрації з учасниками бойових дій Великої Вітчизняної війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці Києва.

6 травня з 11:00 до 12:00 в Пуща-Водиці (вул. Червонофлотська, 26) привітають ветеранів війни, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни.

На 9 травня, орієнтовно о 11:00, запланований Ритуал Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави.

Також урочисті заходи пройдуть і в усіх 10 районах столиці.

У Голосіївському районі 6 травня о 12:00 у спеціалізованій школі I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 ім. Данте Аліг’єрі відбудеться флеш-моб “Україна”.

8 травня під час ритуалу пам’яті “Ніхто не забутий, ніщо не забуте” будуть покладені квіти до меморіального комплексу в Кончі-Заспі (хутір Мриги). Цього ж дня о 10:30 керівництво району зустрінеться з учасниками бойових дій, інвалідами та ветеранами війни. А о 12:00 будуть організовані святковий обід та концертна програма для ветеранів.

У Дарницькому районі 8 травня відбудеться одночасне покладання квітів до всіх пам’ятників району, зокрема, в 10:00 на Привокзальній площі біля “Монумента Мужності”, де відбудеться і мітинг-реквієм “від перемоги до перемоги”.

9 травня з 10:00 до 17:00 буде виступати оркестр у Парку культури і відпочинку“Партизанська слава” (вул. Славгородська). З 12:00 до 15:00 – святковий концерт буде звучати також в “Зеленому театрі” цього парку за участю колективів художньої самодіяльності. О 15:00 в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів (вул. Вербицького) за підтримки волонтерів буде організована концертна програма.

Деснянський район організовує 7 травня з 8:00 до 18:00 поїздку ветеранів Великої Вітчизняної війни та керівництва району в Меморіальний комплекс Букринського плацдарму. Там пройдуть урочистий мітинг-реквієм, покладання квітів, несення почесної варти та поминальний обід.

8 травня в 11:00 керівництво району, актив ветеранських організацій та громадськість району візьмуть участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам в с. Троєщина. О 12:00 розпочнеться урочистий мітинг біля Обеліска “Слави” в парку “Деснянський” за участю керівництва району, активу ветеранських організацій, громадськості та учнівської молоді району. О 14:00 стартує святковий концерт та частування учасників заходів солдатською кашею на території кіностудії (вул. Закревського, 22).

Представники Дніпровського району вшанують 8 травня ветеранів, які перебувають на стаціонарному лікуванні в Київській міській клінічній лікарні №11.

9 травня в 9:00 і 10:30 відбудуться Ритуал Пам’яті та покладання квітів до Кургану Безсмертя в Парку культури і відпочинку “Перемога”, а також біля Пам’ятного знаку в мікрорайоні ДВРЗ. Крім того, о 10:00 у Парку культури та відпочинку “Перемога” заплановано захід “Солдатська каша”.

В Оболонському районі ритуал пам’яті та мітинг біля меморіального комплексу на території Пуща-Водицького кладовища розпочнеться 6 травня о 10:00.

7 травня в 13:00 в актовому залі Управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА відбудеться святковий концерт для ветеранів війни силами самодіяльних колективів району.

Також 8 травня керівництво району зустрінеться з активом ветеранських організацій району, для якого організовано святковий концерт. А о 11:00 – Ритуал пам’яті та мітинг біля пам’ятника воїнам Великої Вітчизняної війни.

У Печерському районі 6 травня відбудеться відвідування і привітання зі святом ветеранів, які перебувають на лікуванні в госпіталі “Печерський”, з концертною програмою та врученням святкових наборів.

9 травня тут відбудеться Ритуал пам’яті з урочистим покладанням квітів до могили воїнів на Звіринецькому кладовищі за участю ветеранів, представників громадськості та молоді району.

На Подолі 8 травня о 10:00 розпочнеться урочисте покладання квітів до Стели воїнам-інтернаціоналістам (Інтернаціональна площа) і Монітору Железняков (Рибальський півострів), а також в 11:00 – мітинг-реквієм з покладанням квітів до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії (Рибальський півострів).

Крім того, 9 травня о 10:00 мітинг-реквієм з покладанням квітів пройде і на Куренівському цвинтарі.

У Святошинському районі 6 травня о 12:00 представники ЗОШ №206 (пр. Леся Курбаса, 9-А) представлять флешмоб “Перемога, свята Перемога”.

7 травня в 13:00 ліцей “ЕКО” №198 (вул. Тулузи, 3) порадує літературно-музичним святом “Салют, Перемога!”.

8 травня о 10:00 в районі відбудеться покладання квітів до пам’ятника Невідомому Солдату (вул. Уборевича), пам’ятного знака “Слава героям – партизанам України” (ріг вул. Симиренка і Григоровича-Барського), пам’ятника “воїнам-автомобілістам” (вул. Симиренка). Весь день Вахта пам’яті триватиме близько пам’ятного знака першої лінії оборони (19 км Житомирського шосе), воїнам 206-ї стрілецької дивізії (вул. Гната Юри, 10-Б, територія ЗНЗ № 35), меморіалу 25-ти воїнам-визволителям міста Києва ( вул. Уборевича, недалеко від перетину з вул. Палладіна). А о 12:00 ЗНЗ №197 імені Д. Луценка (вул. Потапова, 12) відкриє літературно-музичне свято “Нам Україна понад усе”.

9 травня вихованці ЦСЗК “Щасливе дитинство” відвідають меморіальний комплекс “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років”.

11 травня о 15:00 почнеться урок пам’яті “Ні, не пішла війна в забуття” в бібліотеці ім. Махтумкулі (вул. Зодчих, 6).

12 травня на 13:00 бібліотека ім. Н. Рибака (вул. Петрицького, 5/9) запрошує на годину спілкування з ветеранами “Вклонімося тим, хто поліг у боях”.

У Солом’янському районі 8 травня з 11:00 до 13:00 у Національному університеті оборони України ім. І.Черняхівського (Повітрофлотський проспект, 28) відбудуться урочисті заходи “Спогади двох поколінь”.

9 травня в 9:00 відбудеться вахта пам’яті та урочисте покладання квітів до монументів, обелісків та пам’ятників загиблим воїнам. О 12:00 розпочнеться хода-реквієм на честь загиблих воїнів у роки Другої світової війни, покладання квітів за участю ветеранів, громадськості, депутатів, співробітників РДА, учнівської та студентської молоді. А з 12:00 до 15:00 жителі можуть відвідати концертну програму за участю хорових та духових колективів району в парку імені М. Островського.

У Шевченківському районі 5 травня в 13:00 у Міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) відкриється виставка “Київ – 1941-1945 років”. 6 травня о 13:00 там же відбудеться урочиста зустріч керівництва райдержадміністрації з ветеранами війни та військової служби, учасниками антитерористичної операції, воїнами-інтернаціоналістами, вчителями історії, старшокласниками, в рамках якої запланований святковий концерт “Велич Вашого подвигу навіки в наших серцях!”.

У центрі столиці також 9 травня в 9:00 відбудеться Ритуал пам’яті за участю керівництва міста та району, ветеранів війни та праці, представників трудових колективів, громадськості, військовослужбовців, школярів з покладанням квітів до пам’ятника Героям-танкістам – визволителям Києва та до Стели Перемоги.