З нагоди Дня міста у Києві відкриється виставка «Український герой»

21 Травня 2015 21:00
socportal.info

socportal.info

30 травня 2015 року о 12.00, до Міжнародного дня захисту дітей та Дня Києва, в Музеї культурної спадщини відбудеться відкриття виставки кращих робіт учасників проекту «Український герой» та майстер-клас із живопису від художника Владислава Шерешевського в рамках цього ж проекту.

Міжнародний мистецько-освітній патріотичний проект «Український герой», ініційований Музеєм культурної спадщини, Міжнародним благодійним фондом світових українців «Діаспора» та членом Спілки художників України Марією Ковалевською, спрямовано на історичне та культурне єднання України та світу. Ця мистецько-освітня ініціатива присвячена видатним українцям, які зробили значний внесок до світової скарбниці. Її основна мета — створити галерею образів видатних українців різних часів, вписати їх в контекст сьогодення та визначити, кого і чому сучасні діти вважають національними героями та якими вони їх бачать.

Проект складається із серії художніх майстер-класів, до участі в яких запрошуються діти різних рівнів художніх навичок, а також виставок кращих робіт учасників. На цих майстер-класах кожному пропонується обрати власного героя. Щоразу дітям представляють нову п’ятірку видатних співвітчизників, про яких їм розповідають організатори проекту,  або ж вони визначаються із вибором героя самостійно. Таким чином через творчість, цікаво, просто, в ігровій формі вони долучаються до обговорення теми «Хто є українським героєм» та визначаються зі своїми кумирами.

Першим етапом проекту «Український герой» стало проведення 16-17 травня 2015 року майстер-класів «батик» від художниці Марії Ковалевської для дітей-переселенців зі східних регіонів нашої країни та киян. Маленькі учасники із задоволенням слухали цікаві розповіді про наших видатних співвітчизників (Ігоря Сікорського, Анну Ярославну, Івана Мазепу, династію Терещенків, Девіда Копперфільда та Квітку Цісик), а потім натхненно створювали їхні портрети. Дехто ж обрав свого героя самостійно (зокрема, один із учасників намалював футболіста Андрія Гусіна).

Другим етапом мистецько-освітньої ініціативи «Український герой» стане відкриття 30 травня 2015 року о 12.00 виставки кращих робіт учасників майстер-класів «батик», а також проведення майстер-класу з живопису від Владислава Шерешевського.

Учасники й представники преси матимуть унікальну можливість поспілкуватися й набратися досвіду в одного із найуспішніших та найвідоміших сучасних українських художників, члена Спілки художників України – Владислава Шерешевського, картини якого представлені в приватних колекціях і музейних зібраннях різних країн світу: України, Росії, Німеччини, США, Ізраїлю, Греції та ін. У своїй творчості він органічно поєднує артистизм та іронію, його полотна завжди вирізняються тонким гумором й яскравою індивідуальністю.

До участі у майстер-класах із живопису (олійними фарбами, акрилом чи гуаш’ю), які проводитиме Владислав Шерешевський, запрошуються найталановитіші вихованці спеціалізованих мистецьких шкіл Києва.

Джерело: Соцпортал