Київські поліцейські прийняли присягу на Софіївській площі

5 Липня 2015 11:58
ru.tsn.ua

ru.tsn.ua

4 липня, на Софіївській площі в Києві пройшла урочиста церемонія прийняття присяги особовим складомпатрульної поліції.

На захід прибули президент Петро Порошенко, мер столиці Віталій Кличко, голова МВС АрсенАваков.

Всі працівники патрульної поліції були одягнені в нову форму. За даними МВС, форма від американського бренду “5.11″ майже зовсім не мнеться і володіє водовідштовхувальними властивостями.

Літній комплект включає в себе два головних убори кашкет і бейсболку. А взимку патрульнихзігріють куртки і в’язані шапочки.

Амуніція складається з пістолета “Форт17″, кишені особливого крою для двох магазинів до нього ігумового кийка. На одязі передбачена можливість кріплення індивідуального жетона поліцейського інагрудної відеокамери. Камера дозволяє фіксувати інформацію в режимах відео і аудіо.

Крім того, оснащення поліцейського включає GPS-обладнання для відстеження переміщення нарядів іоперативного управліннями ними.

Відеокамера буде включатися при спілкуванні поліцейського з громадянином, якого заздалегідьпопередять про ведення запису і протизаконність спроб підкупу.

У четвер, 2 липня, в Києві пройшов перший випуск поліцейської академії патрульної служби. Перші 2тисячі нових патрульних вже сьогодні виходять на службу.

Однак, за словами, заступника міністра внутрішніх справ України Згуладзе, патрульні поліцейськівийдуть на службу в тестовому режимі, оскільки ще не підписаний і не опублікований закон “Про Національну поліцію.

Це дуже важливо і треба всім пояснити. Закон прийнятий і це для нас символічно і важливо, але хлопці заступають на службу в тестовому режимі за наказом Міністерства внутрішніх справ і виходячи з закону, який, сподіваємося, буде підписаний скоро”, – зазначила Згуладзе.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада на своєму засіданні прийняла закон про Національну поліцію.Законопроект №2822 підтримали 278 депутатів.

Основною метою прийняття законопроекту є створення Національної поліції в Україні. Законопроектвизначає правові основи організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських, а також порядок проходження служби в Національній поліції.

Відповідно до закону, Національна поліція – це центральний орган виконавчої влади, який служитьсуспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримкигромадського порядку та громадської безпеки. Діяльність даного відомства спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ.

Завданнями Національної поліції є:

1) забезпечення громадської безпеки та громадського порядку;

2) охорона і захист прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;

3) протидія злочинності;

4) надання у визначених законом межах послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або інших надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги (поліцейськіпослуги).

Київ є першим з міст України, де починає роботу нова патрульна поліція. Також в МВС вже анонсували запуск патрульної служби в Одесі, Харкові та Львові, а за ними – у Луцьку та Миколаєві.

Джерело: Сегодня.ua