Нові патрульні поліцейські – вже скоро на вулицях Києва

2 Липня 2015 10:52
zik.ua

zik.ua

Глава МВС висловив надію на те, що парламент підтримає в цілому пакет законів, яким передбачається реформування системи внутрішніх справ України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що якщо Верховна Рада не прийме в четвер в цілому закони, які реформують систему внутрішніх справ, патрульні поліцейські, незважаючи на це, все одно вийдуть на вулиці Києва 4 липня.

“Депутати не проголосують в повному обсязі (запропоновані урядом закони – ред.) – вони (поліцейські – ред.) все одно вийдуть на вулиці як патрульна служба”, – сказав глава МВС на брифінгу в середу в Києві.

Він пояснив, що передбачається, що закон про Національну поліцію набуде чинності через два місяці після публікації, а з 4 липня в частині діяльності патрульних поліцейських.

Як пояснив А.Аваков, це передбачено спеціально для патрульних поліцейських Києва. “Буде спеціальне перехідне положення”, – сказав міністр.

Разом з тим, відповідаючи на запитання журналістів, чи зможуть ці поліцейські затримувати когось, якщо закон не буде прийнятий в четвер, він пояснив: “Так, безумовно. Вони діятимуть в ранзі міліціонерів, якщо закон не буде прийнятий”.

Глава МВС висловив надію на те, що парламент підтримає в цілому пакет законів, яким передбачається реформування системи внутрішніх справ України.

 

Джерело: Сегодня.ua