Річниця Хрещення Русі: до Києва з’їхалися з усієї країни і привезли ікони

28 Липня 2015 09:34
pmg.ua

pmg.ua

У Києві відзначають тисячоліття з дня успіння князя Володимира. На панахиду на честь Хрестителя Русі з’їхалися, за даними Української православної церкви, 20 тисяч вірних з різних областей України.

Біля пам’ятника князю Володимиру молебень на честь 1000-ліття з дня смерті хрестителя Русі. Проводить його предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

“Святий князь Володимир є нашим Хрестителем і пресвятителем, нехай молитвами святого князя Володимира Господь благословить нашу Україну і наш боголюбивий народ”, – сказав митрополит Онуфрій

У перших рядах – народні депутати, за ними – звичайні віруючі. До Києва з’їхалися кілька тисяч людей з різних областей України.

“Свято велике, у мене є вільний час, я прийшла – не могла не прийти”, – каже жінка.

Після молебню віруючі пройшли хресною ходою від Трьохсвятительської центральними вулицями. На Грушевського, до місця загибелі учасників Майдану, священнослужителі поклали квіти.

Завершився хресний хід у Києво-Печерській лаврі. Сюди принесли вісім ікон Божої Матері – їх привезли до Києва з різних регіонів України.

“Ми будемо старанно молитися, щоб Божа Матір заступилася за наш народ, і Господь послав нам довгоочікуваний мир”, – зазначив митрополит Антоній, керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату.

У Лаврі святкування продовжилися на площі біля Успенського собору – там розпочалося всенічне бдіння.

Відзначати тисячолітню річницю з дня смерті князя Володимира віруючі будуть і завтра. На дев’яту ранку в Києво-Печерській лаврі запланована божественна літургія.

 

Джерело: Сегодня