У Києві встановлюють «вбиральні для собак»

27 Липня 2015 17:00
kyiv1.org

kyiv1.org

У Києві в Маріїнському парку активісти громадської організації «Це Наш Київ» встановили сучасну «вбиральню для собак», повідомляється на сайтіnashkiev.ua.

Такі «туалети» вже встановлені у сквері «Самосад», у парку Пушкіна, на Подолі і в одному з дворів на Оболоні. У майбутньому ще одну вбиральню установлять на Русанівській набережній.

Встановлення «вбиралень для собак» проходило під патронатом голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука в рамках експериментального проекту «Це Наш Київ».

«Я підтримую такі хороші ініціативи і завжди йду назустріч представникам громадських об’єднань та бізнесу з впровадження соціальних проектів у Печерському районі», — сказав голова Печерської РДА Сергій Мартинчук, повідомляється на сайті pechersk.kievcity.gov.ua.

Наданий сервіс абсолютно безкоштовний. До кінця 2015 року активісти планують встановити 100 собачих вбиралень по всьому Києву. У першу чергу урни хочуть розташовувати у дворах і скверах, оскільки там часто гуляють із собаками.

За словами лідера ГО «Це Наш Київ» Дмитра Федоренка, цей проект сформує добру традицію — прибирати за своїми вихованцями. У майбутньому ці традиції створять нову дієву громаду міста.