У Києві виступить міжнародний оркестр з українським диригентом

6 Липня 2015 15:02
cultprostir.ua

cultprostir.ua

У другій половині серпня відбудеться гастрольний тур незвичайного музичного проекту – оркестру I, Culture Orchestra. Керувати колективом під час виступу буде український диригентКирило Карабиць.

I, Culture Orchestra – оркестр, до складу якого входять музиканти з семи країн: Польщі, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Колектив був створений у 2011 році з ініціативи Інституту Адама Міцкевича – культурної організації, яка займається популяризацією польської культури. Місію оркестру його творці бачать як «підтримку діалогу між країнами Східної Європи та Південного Кавказу за допомогою музичної діяльності».

Серпневе турне I, Culture Orchestra стартує в польському Гданську і фінішує в іспанському Сантандері. Концерт у Києві відбудеться 24 серпня і стане частиною офіційної програми заходів, присвячених Дню Незалежності. В українській столиці, на сцені Національної опери України, будуть виконані твори Сергія Прокоф’єва, Сулхана Цілцадзе, Олександра Мосолова і Леоша Яначека.

Джерело: cultprostir.ua