У столиці відкрили найбільшу велопарковку країни — «Велохаб»

27 Липня 2015 10:28
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

У Печерському районі Києва відкрилася велопарковка «Велохаб», де можна залишити свій велосипед під охороною, скористатися велопрокатом, а також просто відпочити або прийняти душ. На «Велохабі» може розміститися 300 велосипедів, і на сьогодні ця велопарковка є найбільшою в країні.

Велопарковка «Велохаб» розташована на вулиці Басейній, 12. На її території розташовані камери схову, веломайстерня, гардеробні, душові кабіни, Wi-Fi, фан-зона та спортмайданчик і багато іншого для спорту і дозвілля.

Велопарковка складається з двох зон: вуличної — у дворі в сквері та закритої — в приміщенні. У вуличній зоні велосипеди можна залишати безкоштовно в спеціальних комірках для парковки. Ця частина парковки обгороджена низьким парканом і розрахована на 150 місць.

Щоб залишити велосипед на більш тривалий час, можна скористатися закритими металевими боксами (50 місць). Ця послуга вже платна.

У дворі «Велохаба» також розташована безкоштовна спортивна зона. Тут можна потренуватися на брусах, турніку або пограти в пінг-понг. На території зони є Wi-Fi. Планується, що тут також будуть проводитися вечірні тихі перегляди фільмів із трансляцією звуку через навушники.

У день відкриття «Велохаба» був встановлений рекорд із найбільшої кількості одночасно припаркованих велосипедів — близько 250. Цей рекорд занесли до національного реєстру рекордів України.