У центрі Києва приберуть незаконні літні майданчики

28 Липня 2015 09:41
dailylviv.com

dailylviv.com

Перевіряють всі райони столиці

Департамент міського благоустрою КМДА розпочав боротьбу з незаконними літніми майданчиками в Києві.

“Вчора в Печерському районі ми проінспектували вулиці Шота Руставелі та Басейну, і виявили кілька незаконних літніх майданчиків. Наприклад, по вул. Басейній, 5-б, господар одного з кафе підійшов до справи капітально, і почав бетонувати фундамент під літню площадку. Це порушення, і господар зобов’язався прибрати майданчик до кінця тижня. Кілька незаконних “літників” виявили і по вулиці Шота Руставелі”, – розповів директор Департаменту благоустрою Дмитро Білоцерківець.

За його словами, паралельно проходить інспекція таких майданчиків у всіх районах Києва. “Скарги на” літники “є у всіх районах Києва, і ми будемо з ними боротися і поступово демонтувати – на Подолі і в Шевченківському районі”, – говорить Білоцерківець.

На демонтаж одного такого “літники” потрібно два дні, зазначив чиновник. “Є певні норми установки літніх майданчиків. По-перше, вона повинна перебувати в 20 метрах від перехрестя, а відстань для пішоходів на тротуарі після її установки повинна бути не менше 1,8 метра”, – нагадав Білоцерківець.

 

Джерело: Сегодня