У Сквері Небесної сотні відбудуться покази українських фільмів

13 Серпня 2015 11:07

У Сквері Небесної сотні відбудуться покази українських фільмів про київських сусідів.

11822544_891741247566902_7881102461047799512_n

ГО «Місто-сад» та студія 435 FILMS влаштують тут свято українського кіно. 15 серпня покажуть короткометражні фільми про Київ і київських сусідів «Вага» (Юрій Шилов), «Вимикач» (Сергій Дахін), «Жилець» (Анастасія Мелешко), «Прості речі» (Олександр Ратій).

16 серпня можна буде переглянути фільм Юлії Лазаревської «Ігор Шамо. Постлюдія». Це стрічка про видатного киянина, композитора Ігоря Шамо, якій є автором симфоній, фортепіанних творів, музики до кінофільмів та понад 300 пісень. Багато років він співпрацював з українським поетом Дмитром Луценком у співавторстві з яким написано пісні «Києве мій», «Не шуми, калинонько», «Осіннє золото», «Пісня про щастя» та багато інших.

Кінопокази супроводжуватимуться зустрічами з режисерами та продюсерами, дискусіями.
Женя Кулеба

засновниця проекту Місто-сад

«Метою проекту КіноСквер є популяризація українського кіно та розвиток Скверу Небесної сотні як динамічного публічного простору з активним культурним життям. Ми сподіваємося, що історії про київських сусідів та видатного киянина зможуть сприяти об’єднанню громади і зміцненню любові до свого міста».

Місто-сад – це ініціатива, присвячена модернізації умов для життя в Україні через створення та розвиток якісних громадських просторів. Актівисти ініціативи спонукають, підтримують та поширюють співпрацю місцевих громад для створення та облаштування скверів, площ, набережних та інших місць загального користування.
Головним проектом, який вже реалізовано ініціативою, є створення Скверу Небесної сотні на місці смітника у самому серці Києва виключно силами громади та волонтерів.


Місце: Сквер Небесної сотні

Адреса: вул. Михайлівська 24-26

Дата: 15-16 серпня

Час: 20:30-22:00

Вартість: Безкоштовно

Джерело: Хмарочос