На виставці під Києвом покажуть коней 20 різних порід

5 Вересня 2015 13:17
parkkyivrus.com

parkkyivrus.com

5-6 вересня в Стародавньому Києві у “Парку Київська Русь” відбудеться свято гармонії людини і природи – виставка-показ “Світ коней”. Головними на цьому заході будуть не князі чи богатирі, а їхні вірні супутники і добрі друзі – коні з Княжої стайні Стародавнього Києва.

Вся унікальна колекція коней близько двадцяти історичних порід стане перед очима відвідувачів “Парку Київська Русь”. Тут будуть представники найвищої породи у світі – Шайра, найважчої – бельгійські ваговози, найменшій – Шетландськіє поні, найстародавнішої – ахалтекінцах. А ще граціозні фризи, швидконогі арабські скакуни, нескінченно милі хафлінгери і багато інших коні, яких в одному місці можна побачити тільки в Стародавньому Києві. І лише під час такої виставки.

Гості Парку дізнаються про походження порід, про те, які видатні люди давнини свого часу їздили на представниках тієї чи іншої породи коней. Цікавими стануть майстер-класи по догляду за кіньми, на їхню седланію і запрягання в екіпаж.

До речі, вже осідлані або запряжені коні охоче прокатають всіх бажаючих верхи або в комфортабельному екіпажі по території Київського Дитинця. Конячок можна буде погладити, сфотографуватися з ними.

А ще коні будуть не тільки живими експонатами виставки, але й акторами кінно-трюкового театру, звичайно в тандемі з акторами-людьми. Запаморочливі трюки змусять будь-якого затамувати подих і захоплюватися складністю виконання і граціозністю людей і тварин.

Крім того, гості Парку зможуть прогулятися вулицями відтвореного міста і по берегах Смарагдового озера, оглянути експозиції історичного костюма та обладунків, середньовічного суднобудування, дерев’яного зодчества. Майстри Стародавнього Києва запропонують зробити сувенір власними руками на одному з майстер-класів з давніх ремесел або купити готовий виріб ручної роботи на ярмарку. Також варто скористатися можливістю випробувати свою влучність у середньовічному тирі, переодягтися у середньовічні наряди і провести яскраву фотосесію.

Стародавній Київ у “Парку Київська Русь” розташований у селі Копачів Обухівського району Київської області. Дістатися можна маршрутками від ст. метро Видубичі або власним транспортом. Початок роботи Парку о 10:00, початок театралізованої програми о 13:30. Ціна квитка для дорослих – 100 грн, для пенсіонерів та студентів – 50 грн, для дітей шкільного віку – 30 грн. Дошкільнята відвідують Парк безкоштовно.

Джерело: Сегодня