Під Києвом розфарбовували людей і коней

1 Вересня 2015 09:11
parkkyivrus.com

parkkyivrus.com

У суботу, 29 серпня, Древній Київ у “Парку Київська Русь” вперше вітав учасників та гостей унікального заходу – “Етно Параду Розпису Тіла”. Це було справжнє свято творчості, майстерності і яскравих фарб. Одинадцять команд художників бодіарту змагалися в мистецтві розпису тіла. В результаті більш ніж п’ятигодинної роботи 15 моделей постали перед очима гостей “Парку Київська Русь” і на суд глядачів.

Тематика конкурсу відповідала місцю проведення: традиційні давньоруські орнаменти, зображення рослин і тварин рідної природи, казкові образи зі слов’янської міфології, етно абстракція. Образи, створені художниками, були покликані передати слов’янський дух і душу нашого народу, його культуру і світогляд. Хоча попалася серед персонажів і фентезійна ельфійка. Обов’язковою умовою також було покриття тіла моделі малюнком на 70%. Художні образи не обмежувалися виключно розписом тіла. Вони доповнювалися цікавими деталями костюмів – крилами, головними уборами, навіть хвостом русалки.

Поки художники творили тимчасові шедеври на тілах моделей, гості Стародавнього Києва змагалися у своєму конкурсі: кілька сімей повинні були розмалювати фарбами манекени. Результат звичайно не порівняти з творами художників-професіоналів, але процес був захоплюючим.

Після закінчення часу, відведеного на роботу, кожен художник або команда представили свої роботи у форматі Параду – ходи по центральній алеї Стародавнього Києва і виходи на центральну сцену – ристалище.

Крім людей, у цей день художники розмалювали величезного білого коня Ратибора першеронської породи з Княжої стайні Стародавнього Києва.

І учасники дійства, і глядачі отримали величезний заряд позитиву й естетичне задоволення від створеного, побаченого і відчутого. Організатори фестивалю “Етно Парад Розпису Тіла” пообіцяли проводити цю подію у “Парку Київська Русь” щороку.

Джерело: Сегодня