У Києві з 1 вересня стартує пілотний проект “Картка учня”

1 Вересня 2015 09:20
rbc.ua

rbc.ua

У подальшому місто планує запускати проект централізовано в усіх школах

З початку нового навчального 2015-2016 року в Києві запровадять інноваційний експериментальний проект “Картка учня”, що діятиме в тестовому режимі лише у двох школах. Про це розповіла заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає прес-служба КМДА.

“У двох школах міста ми впроваджуємо електронну картку, яка стане зручним “девайсом” як для учнів, так і для батьків. Цю картку школяр зможе використовувати для розрахунків у шкільній їдальні або буфеті, а її батьки матимуть змогу не лише контролювати перебування учня в школі, а й стежити за оцінками в онлайн-щоденнику своєї дитини. При цьому картка буде абсолютно безкоштовною для батьків”, – пояснила заступник голови КМДА.

За словами Старостенко, триватиме пілотний проект до кінця першого півріччя.

“За півроку функціонування картки учня стане зрозуміло, чи зручно нею користуватися, чи варто щось відкоригувати. У подальшому місто планує запускати проект централізовано в усіх школах”, – додала вона.

Нагадаємо, за словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, в Україні 1 вересня 2015 р. відкриються 7 нових шкіл.

Разом з тим повідомлялося, що кількість учнів в українських школах в 2015-2016 навчальному році збільшиться на 38 тисяч, 1 вересня в школу підуть 414 тисяч першокласників.

Джерело: РБК Україна