У Києві за читання у тролейбусах будуть давати проїзні

5 Вересня 2015 11:50
k-sp.org

k-sp.org

Головна вимога конкурсу – щоб книга була не в електронному вигляді, а в друкованому

Транспортники столиці вирішили повернути моду на читання в транспорті. Вони пропонують сфотографуватися за читанням книги і отримати за це безплатний проїзний! Такий незвичайний конкурс під назвою “Отримай проїзний за селфі в наземному транспорті” з першого вересня запустили в “Київпастрансі”.

Читаємо в тролейбусах. Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно зробити своє фото за читанням улюбленої книжки, наприклад, в трамваї, тролейбусі, автобусі, фунікулері або міськелектричці, викласти його на своїй сторінці в соціальних мережах і зробити посилання на КП “Київпастранс”.

“Головна вимога конкурсу: щоб книга була не в електронному вигляді, а в друкованому. Взяти участь можна буде до 27 вересня, а вже наступного дня, шляхом електронної лотереї, будуть визначені п’ять переможців. Вони й отримають проїзні на жовтень на три види транспорту. Основна мета конкурсу – популяризувати читання паперових книг”, – розповіли “Сегодня” в “Київпастрансі”.

Відродити любов до читання друкованих книг в КП планують і ще одним незвичайним проектом під назвою “Книгобус”: для цього, спільно з одним з київських благодійних фондів, транспортники планують переобладнати під бібліотеку цілий пасажирський автобус, поставивши в ньому книжкові полиці і зручні дивани.

Проект хочуть запустити в середині вересня. “Планується, що “Книгобус” курсуватиме по міських вулицях цілий рік, зупинятиметься біля шкіл і в парках. У планах – стенд з електронною бібліотекою, де кожен зможе завантажити улюблений твір, проведення літературних читань, зустрічі з письменниками, майстер-класи та кіносеанси. Також хотілося б зробити в автобусі місце для фотосесій – наприклад, на фоні величезного капелюха чаклуна з “Гаррі Поттера”, – розповіли організатори проекту.

І В МЕТРО. Прочитати безкоштовно книгу можна і в столичній підземці: у вестибюлях станцій метро “Політехнічний інститут” та “Золоті ворота” працює буккросинг (можливість безкоштовно взяти книгу, але потім повернути), а недавно тут пройшла незвичайна фотовиставка читаючих в підземці. Автор фото, киянка Анастасія Бондаренко, майже рік фотографує людей, які читають книги в метро. У колекції дівчини близько 500 знімків, а до кінця року вона планує доповнити фотоколекцію аналітикою. “Розіб’ю книги, які читають кияни, по тематиках, авторах, мовах, віку читаючих, національності та статі. Можливо, складемо графік або діаграму, а потім – організую виставку. Найбільше в метро мене вразив дідусь, який читав книгу з комп’ютерного програмування і стильна дівчина, яка читала… Біблію”, – розповіла нам Анастасія.

Джерело: Сегодня