37-й Ukrainian Fashion Week відбудеться у столиці

9 Жовтня 2015 15:35
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

зовсім скоро українські шанувальники моди зможуть відвідати найбільш очікувану подію у сфері fashion – Ukrainian Fashion Week. Що чекає гостей показів і чим дивуватимуть організатори на цей раз, читайте далі.

Коли: Ukrainian Fashion Week SS`16 пройде з 14 по 20 жовтня.

Де: Мистецький Арсенал

У програмі: 72 дизайнера, 54 покази, 10 презентацій, 19 локацій, близько 200 акредитованих ЗМІ та близько 20 000 запрошених гостей за 7 днів.

Обличчям 37-мого Тижня моди за традицією стала всесвітньо відома модель. Цього разу вибір припав на Вікторію Сасонкину, яка для “іміджів” Ukrainian Fashion Week SS`16 позує у вбраннях кращих українських дизайнерів: Лілії Пустовіт, Лілії Літковської, Івана Фролова, Олени Реви і Світлани Бевзи.

Чоловіча мода залишається у фокусі Ukrainian Fashion Week і в рамках цього проекту об’єднає представників кращих українських майстерень, які створюють чоловічі костюми по стандартам Savile Row Bespoke Association, GB. Секрети ідеального чоловічого костюма розкриють бренди Indposhiv, anna bublik. А колекцію взуття для чоловіків представить український бренд Сircul. В рамках fashion-простору будуть представлені не тільки готові вироби, але і речі на стадії пошиття, дозволяють краще дізнатися про “кухню” створення чоловічого костюма.

Взуття — це невід’ємна і важлива частина кожного способу зокрема і життя кожної людини в цілому. У світі fashion взуття — це величезний бізнес-ресурс, що приносить чи не найбільші дивіденди. Вперше на Ukrainian Fashion Week буде презентований проект, який приверне увагу до авторських коллекциій взуття, новітніх технологій, виробництва та ритейлу. Проект поєднає два формати — шоу-рум дизайнерів колекцій взуття та круглий стіл учасників та гостей проекту. У шоу-румі протягом п’яти днів свої колекції представлять відомі українські дизайнери: Сніжана Нех, Ірина Литвинська, бренд LAPTI з капсульною колекцією Ірини Мусатов і відомий представник грузинської школи дизайну — Анука Кебуріа. 16 жовтня о 15:00 круглий стіл проекту “All about footwear” об’єднає у творчій дискусії дизайнерів, майстрів пошиття взуття і великих виробників.

Після чоловічої моди і ааксессуаров переходимо до предметного дизайну, який через цей проект буде показаний як частина життя кожної людини. Автори проекту запропонували спробувати зрозуміти хто ми, як спілкуємося один з одним, як взаємодіємо з предметами, які оточують нас, і в кінці кінців, як ці предмети впливають на нас. Об’єктом уваги проекту 12х12х12 став режисерський стілець – director’s Chair. “Llil Design” переосмислив каркас цього режисерського стільця. І запропонував відомим українським дизайнерам одягу зробити те ж саме, поєднавши в проекті моду і предметний дизайн. Використовуючи сучасні естетичні засоби і матеріали, “llil Design” разом з дизайнерами змінив стереотипне уявлення про всім відомомий предмет. Саша Канівський, Антон Белінський, Маша Рева, Юлія Паскаль, Іван Фролов, Ксенія Шнайдер, Світлана Бевза, Діна Лінник, Даша Лагенберг і Яся Хоменко — створили крісла, які дозволяють зосередитися на відчуттях, що виникають, коли ти користуєшся цим дизайнерським об’єктом. Особливе місце в цій колекції, представленої на локації Ukrainian Fashion Week, буде займати крісло FREEDOM, створене “llil Design” і представлено в рамках благодійної складової проекту. Кошти від продажу режисерського крісла FREEDOM, підуть на підтримку режисера Олега Сєнцова.

Традиційно особлива увага буде приділена молодим дизайнерам, які в рамках проекту New Generation Day покажуть свої колекції. Очікується участь 19 молодих дизайнерських брендів.