Киянам замість житла продають “акції на квадратні метри”

11 Жовтня 2015 12:43

16

за словами старшого партнера адвокатської компанії «Кравець і партнери», ситуація, яка склалася з попередніми договорами на купівлю житла, вимагає якнайшвидшого врегулювання.

Тепер українські будівельні компанії не зобов’язані після добудови передавати людям квартири в тому випадку, якщо з ними підписано попередній договір.

Передавати зобов’язані тільки при підписанні основного договору. Але у випадку розриву попередньої угоди забудовник буде зобов’язаний повернути клієнтові всю суму вкладених грошей. До такого рішення прийшов Верховний суд України.

«Різниця між договорами в тому, що у попередньому договорі у сторін немає права розпоряджатися майном. У країні склалася ситуація, що людям продають акції на квадратні метри, щоб потім поміняти на житло. Але багато таким чином були обмануті. Ситуація, що складається з попередніми договорами на купівлю житла, вимагає якнайшвидшого врегулювання. Адже це допомагає обманювати інвесторів і покупців житла», – прокоментував старший партнер адвокатської компанії «Кравець і партнери» Ростислав Кравець.

Також адвокат додав, що кількість шахраїв у житловій сфері збільшується.