Кияни будуть їздити в транспорті не більше 45 хвилин

4 Жовтня 2015 15:16
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

у наступному році на головних транспортних артеріях Києва з’являться 12 великих транспортних вузлів.

У КП «Київпастранс» розраховують, що ці вузли допоможуть зменшити затори на дорогах, а також скоротити час перебування пасажирів у громадському транспорті – не більше 45 хвилин.

Про це повідомив генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель.

«Ми підрахували і виділили в Києві 15 головних транспортних артерій. За основу була взята Мала Кільцева дорога, проспект Перемоги, Троєщина, Борщагівка та інші великі артерії. І в 2016 році ми плануємо приступити до будівництва 12 пересадочних вузлів», – сказав Майзель.

За словами директора підприємства, такі пересадки з’являться біля станцій метро «Лук’янівська», «Чернігівська», «Петрівка» і в інших місцях. Чиновник вважає, що це дозволить скоротити час поїздки пасажира в громадському транспорті.

«Наше завдання зробити так, щоб пасажир добирався на роботу і додому на громадському транспорті не більше 45-ти хвилин. Щоб у нього була можливість швидко і зручно пересідати з наземного транспорту в метро і навпаки. Ми підрахували, що, коли ми доб’ємося такого результату, то зможемо щодня перевозити більше 2 млн. пасажирів », – розповів Сергій Майзель.