Новий рік по-київськи: Ялинка в Межигір’ї, екзотичні вечірки і дорогі будинки в оренду

29 листопадаа 2015 20:46

30

Як у столиці зустрічатимуть “вогняну мавпу”

До Нового року залишилося трохи більше місяця. Зовсім скоро по всьому Києву почнуть з’являтися святкові городки, а заклади столиці вже щосили готують запальні програми. Ми дізналися, як і де будуть розважати киян у новорічні свята.

В МІСТІ. Географію новорічних заходів в цьому році суттєво розширили. Празднества пройдуть на Михайлівській і Софійській площах, де буде встановлена головна ялинка, а також на Поштовій, Контрактовій та Троїцької площах, ВДНГ і Співочому полі. Так, наприклад, на Троїцькій площі киянам обіцяють “олімпійську” ялинку: тут облаштують різдвяний містечко з 55 будиночків, крижану гірку і каток, а на сцені виступатимуть діти з усієї України. “На Контрактовій буде різдвяний ярмарок і театральні вистави, в яких братимуть участь джазові музиканти. А у сквері біля пам’ятника Сагайдачному облаштують парк казкових скульптур і атракціонів”, – розповіла заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Незвичайними будуть новорічні свята і на Співочому полі. “Тут відкриється пошта Діда Мороза, а відвідувачі зможуть побачити унікальні конструкції вертепу, колядників та Снігової королеви в LED-освітленні”, – розповіли в “Київзеленбуді”. До речі, тим, хто хоче на Новий рік бути в гущі подій і орендувати квартиру в центрі, доведеться розщедритися: “Хороший варіант у центрі міста (дві кімнати з усіма зручностями і технікою) обійдеться приблизно в 800-900 грн на добу. Але ми, наприклад, у новорічний період здаємо не менше, аніж на тиждень”, – сказав нам по телефону рієлтор. Є й дорожчі пропозиції – по 1,5-2 тис. грн і навіть за 5 тис. за добу. Причому, незважаючи на високі ціни, багато власників житла повідомили нам, що апартаменти на Новий рік вже заброньовані.

ЗА МІСТОМ. У колишній резиденції Януковича “Межигір’я” Новий рік відсвяткують скромно: ніякої нової програми тут не готують. “Свято в цьому році буде таким же, як і попередній. Нарядимо ялинку, прикрасимо все гірляндами, будуть дід Мороз і Снігуронька, щоб веселити дітей та інших відвідувачів”, – розповідає комендант “Межигір’я” Денис Тарахкотелик. А ось що стосується оренди приміщення на території резиденції, щоб можна було відзначити Новий рік і заночувати, Денис категорично проти: “У нас такого немає і ніколи не було”. Втім, “по сусідству”, в Нових Петрівцях, на Новий рік можна орендувати будинок з сауною, басейном і більярдною за 40 тис. грн (на 2 доби). Загалом же вартість подобової оренди будинків на свята збільшується як мінімум удвічі (порівняно з минулим роком вартість зросла на 20%). Наприклад, котеджі, які в звичайні дні можна зняти за 2,5-3 тис. Грн на добу, на Новий рік стоять вже 6-9 тис. грн!

ВЕЧІРКИ. До новорічних свят готують всілякі тематичні вечірки багато ресторани і клуби. Оскільки наближається рік Вогняного Мавпи, багато придумують щось екзотичне і запальне. Так, в декількох закладах заплановані вечірки в бразильському стилі, з карнавальними костюмами і гарячими танцями. У деяких закладах пропонують в новорічну ніч перенестися в азартний Лас-Вегас, подивитися світлове шоу та виступи акробатів. А в одному із заміських віп-клубів організовують розкішну вечірку в стилі Великого Гетсбі з твору Френсіса Скотта Фіцжеральда, на якій гості зможуть зануритися в атмосферу американських 20-х років. Правда, і заплатити за такі новорічні ексклюзиви доведеться пристойно: від 1000 грн і вище з людини.