У Києво-Печерській Лаврі відкривається резиденція Миколая

30 листопадаа 2015 11:20

111

Для відвідувачів облаштували арки бажань і кімнату для підготовки подарунків

Вже завтра на території Національного Києво-Печерського заповідника (Лаврська, 9) відкриється головна резиденція святого Миколая в Україні. Кабінет чудотворця розмістився у дзвіниці Успенського собору, і потрапити туди зможуть абсолютно всі бажаючі.

Для відвідувачів спеціально облаштували арки бажань, проходячи через які потрібно загадати найзаповітніше – обіцяють, що воно обов’язково збудеться. Також тут буде кімната для підготовки подарунків, де діти зможуть весело провести час, поводити хороводи і пограти в колективні ігри. Там же всі бажаючі малюки зможуть написати лист святому Миколаю на спеціальному бланку, де буде позначено: “Для країни” і “Для сім’ї”. А неподалік встановлять спеціальний ящик для листів святому. “Після того, як всі листи будуть зібрані, частина дитячих бажань буде реалізована”, – розповіли “Сегодня” в Печерській райадміністрації.

У резиденції всі діти зможуть залишити свій слід і на святковій ялинці, написавши своє ім’я на спеціальному папері, а заодно і своє побажання для чудотворця. Резиденція працюватиме щосереди з 16:00 до 17:00, до 19 січня. Там же відкриють виставку новорічних прикрас від українських майстрів декоративно-прикладного мистецтва. “На виставці можна буде подивитися прикраси: ангелів ручної роботи та панно на різдвяну тематику, а також роботи із зображенням святого Миколая”, – розповіли нам організатори заходу.

Незабаром у Києві з’явиться ще кілька резиденцій святого Миколая – на Михайлівській площі і в одному з павільйонів на території Національного експоцентру України.