В Києві створили перший районний центр надання адмінпослуг

19 Грудня 2015 10:59

13

У Святошинському районі Києва відкрили перший районний центр надання адміністративних послуг європейського рівня, який надаватиме громадянам понад 100 сервісів. Раніше українці отримували такі послуги в органах юстиції.

Про це сьогодні на урочистому відкритті центру повідомив Міністр юстиції Павло Петренко, інформували “ЗіБ” у Мінюсті.Відтепер отримати адміністративну послугу можна буде за лічені хвилини. «На все пішло не більше 2 хвилин. Фактично, тут можна отримати послугу з такою самою швидкістю, як і онлайн послуги Міністерства юстиції», – заявив він.

Також Міністр online casino юстиції поінформував присутніх, що з 1 січня наступного року місцеві органи влади в усій країні мають перебрати на себе функції з реєстрації бізнесу та нерухомості.

«Ми максимально спростили процедури та перевели їх у електронний формат. Ми прибрали купу не потрібних довідок і різного роду папірців, які були радянським атавізмом, аби зробити послуги максимально зручними», – наголосив П. Петренко.

За його словами, крім повноважень місцеві органи влади отримають додатково 1 млрд грн, які раніше надходили до центрального бюджету. Ці кошти вже наступного року на місцях зможуть використати на побудову нового дитячого садка чи дитячого майданчика, ремонт дороги або відкриття ще одного такого центру.