5 способів використовувати апельсинову шкірку для лікування

4 Лютого 2016 14:34

Апельсинові шкірки також можна використовувати

Якщо ви відноситесь до тих людей, які викидають апельсинову шкірку у відро для сміття, поспішаємо дати вам повну інформацію щодо неї, щоб наступного разу ви двічі подумали перед тим, як це зробити!

1. Шкірка апельсина володіє речовинами, які покращують травлення і прискорюють метаболізм. Вона допомагає природним чином боротися з газами, печією, блювотою і відрижкою. Крім того, її рекомендують для поліпшення апетиту і зменшення відчуття нудоти.

2. Апельсинова шкірка, розтерта в порошок, має відхаркувальні властивості, вона допомагає вивести мокроту з дихальних шляхів, полегшує стан при астмі і зменшує кашель.

3. Основною перевагою апельсинової цедри є наявність у ній ефірної олії “D-лімонену”, що володіє протизапальними і протимікробними властивостями. Це ефірне масло допомагає нейтралізувати кислоти в шлунку і полегшує дефекацію.

4. Апельсинова цедра володіє ще однією дуже корисною властивістю: вона допомагає знизити рівень холестерину і тригліцеридів у крові, а також сприяє нормалізації функції печінки. Ще в кірці апельсина міститься флавоноид під назвою гесперидин, він дуже ефективний у боротьбі з раком товстої кишки і остеопорозом.

5. Якщо говорити про використання апельсинової шкірки в косметичних цілях, то, по-перше, це відлущування і боротьба з омертвілими клітинами шкіри, які можуть бути причиною появи чорних крапок і вугрової висипки. Ще апельсинова цедра сприяє зменшенню пігментних плям на шкірі, осветлюючи їх.

Джерело: Країна здоров’я