Крепси, панкейки та фаріната. 15 видів млинців з різних країн світу

6 Лютого 2016 14:38

Фуд-експерти представили 15 видів млинців, традиційних для різних куточків планети.

Для розширення кулінарного кругозору своїх читачів британський портал The Telegraph опублікував список найбільш цікавих і смачних різновидів млинців.

Доса, Південна Азія

Тонкі, гострі, хрусткі та блискучі млинці, виготовлені з ферментованого тіста з рису та сочевиці. Індійці люблять їсти досу на сніданок, додавши овочеву начинку, наприклад, пряну картоплю.


© Nicolas Mirguet/Flickr

© Nicolas Mirguet/Flickr

Поферті, Голландія

Улюблені ласощі голландців на ярмарках і карнавалах. Маленькі пишні млинці, які подаються з топленим маслом і цукровою пудрою.


© Nathan Van Driel/Flickr

© Nathan Van Driel/Flickr

Качапа, Південна Америка

Товсті кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м’якого білого сиру. Купити смаколик можна у вуличних кіосках по всій Венесуелі та Колумбії.


© last beautiful heart/Flickr

© last beautiful heart/Flickr

Інжира, Ефіопія та Еритрея

Популярна в цих двох африканських країнах страва з борошна тефф, яка одночасно є і ласощами, і посудом. Такі млинці наповнюють м’ясом або овочами, а потім відривають по шматочку тіста і набирають цими шматочками їжу, як ложкою.


© eesti/Flickr

© eesti/Flickr

Кайзершмаррн, Австрія

Солодка страва, що нагадує подрібнені шматочки омлету. Цей пишний млинець посипають карамеллю, прикрашають яблуками, вишнями або мигдалем.


© pspechtenhauser/Flickr

© pspechtenhauser/Flickr

Мсемен, Марокко

Тонкі маслянисті млинці з манної крупи з солодкою або солоною начинкою. Тісто для мсемена обсмажується або запікається.


© Capitu (ou Marcela)/Flickr

© Capitu (ou Marcela)/Flickr

Паннукакку, Фінляндія

Товсті, запечені в духовці, млинці, які подаються з ягодами та великою кількістю крему.


© Jjohanna98/Flickr

© Jjohanna98/Flickr

Окономіякі, Японія

Смажений коржик із суміші яєчного тіста і капусти, наповнений будь-якою начинкою від сиру до восьминога і посипаний сушеним тунцем, маринованим імбирем або майонезом. Іноді називають «японською піцою».


© luke chan/Flickr

© luke chan/Flickr

Фаріната, Італія

Італійці дуже люблять ці тонкі, прісні млинці з нуту. Також ласощі популярні на південному узбережжі Франції, де страва називається сокка.


© Stijn Nieuwendijk/Flickr

© Stijn Nieuwendijk/Flickr

Бінг, Китай

Млинці, приготовані з пшениці. В якості начинки часто кладуть качку і зелену цибулю, фаршировані яйця або м’ясо.


© Garrett Ziegler/Flickr

© Garrett Ziegler/Flickr

Рагмунк, Швеція

Ніжні та ситні картопляні млинці, обсмажені в олії й подані зі свининою і брусничним джемом.


© Evan Johnson/Flickr

© Evan Johnson/Flickr

Крепси, Франція

Тонкі, золотисті млинці, які можна подавати з солодкими або солоними начинками. Відомий французький десерт Креп Сюзетт поливають апельсиновим лікером і посипають цукром.


© Lynn Chen/Flickr

© Lynn Chen/Flickr

Апам балик, Південно-Східна Азія

Популярна вулична їжа в Малайзії, Сінгапурі та Індонезії. Ці млинці, як правило, солодкі, наповнені арахісовим маслом, кунжутом або шоколадом.


© mat_gebu/Flickr

© mat_gebu/Flickr

Панкейки, США

Пишні оладки, викладені шарами, між якими розташовують шматочки банана, чорницю, кленовий сироп або хрусткий бекон.


© Amanda Morari/Flickr

© Amanda Morari/Flickr

Хопперси, Шрі-Ланка

Золотисті, хрусткі по краях і м’які по центру, ці млинці посипають каррі або соусом реліш. Іноді подають разом з яєчнею.


© Deirdre/Flickr

© Deirdre/Flickr
Джерело: НВ STYLE