Вчені визначили кращу страву для дитячого сніданку

5 Лютого 2016 16:42

т

Американські вчені визначили найбільш сприятливу для дитячого організму страву на сніданок.

Вчені з Школи середнього медичного персоналу університету Пенсільванії в ході нового дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі Eating Behaviours, з’ясували, що найкориснішим дитячим сніданком є яйця, повідомляє Independent. Вони виявилися корисніше вівсяної та інших каш, які традиційно вживають на сніданок.

Зокрема, фахівці встановили, що яйця на сніданок допоможуть довше залишатися ситим, збільшать енергію, а також будуть сприяти вживанню меншої кількості калорій на обід, що дозволить уникнути ожиріння.

У дослідженні вчених взяли участь 40 дітей у віці 8-10 років, які були розділені на кілька груп: одна з них вживала яйця на сніданок, друга – каші, третя – зернові пластівці.

В результаті дослідники проаналізували дані про рівні енергії учасників експерименту, а також відстежили кількість калорій, спожитих ними під час обіду і прийшли до висновку, що яйця дозволяють дітям залишатися енергійними і ситими протягом набагато більш тривалого часу, ніж інші продукти харчування.

Крім того, такий вид сніданку допоможе в боротьбі з однією з головних хвороб сучасності – дитячим ожирінням. Відзначається, що на думку багатьох експертів, з кожним роком кількість дітей з надмірною вагою значно збільшується, що представляє загрозу для підростаючого покоління і в майбутньому може призвести до катастрофічних наслідків.

«Зараз дійсно важливо визначити певні види їжі, які допоможуть дітям відчувати себе енергійними і ситими, при цьому скорочуючи споживання калорій протягом дня. Це особливо важливо для дітей, схильних до надмірної ваги», – говорить автор дослідження Танья Крав.

Джерело: НВ STYLE