Чому слід вечеряти у родинному колі

25 Квітня 2016 16:51

родина

У вашій родині не заведено вечеряти  разом? Ми вам розповімо, чому ця звичка дуже корисна і для дорослих, і для дітей.

Приємне спілкування один з одним

Звичайно ж, батьки спілкуються з дітьми частіше, ніж раз в день, але в більшості випадків це розмови на ходу, коли всі кудись поспішають, і немає часу розповісти про всі свої новини. Спільна вечеря в затишній домашній атмосфері – це прекрасна можливість побачитися і поговорити один з одним. Введіть сімейне правило, що під час вечері ви будете ділитися тільки хорошими новинами. Обговорюйте ваші плани на майбутнє, спортивні успіхи, сімейні подорожі та інші приємні речі. Нехай у ваших дітей вечеря завжди асоціюється з позитивними розмовами і смачними стравами.

Формування поваги до батьків

Діти, які постійно вечеряють тільки з мамою, починають думати, що мама важливіше батька, тому що знаходить на них час, а завжди зайнятою тато – ні. Коли ви кожен день вечеряєте всі разом, діти вчаться поважати і цінувати обох батьків. Для них важливо, що, незважаючи на свою зайнятість, мама і тато завжди знаходять час для спільної сімейної традиції.

Споживання здорової їжі

Батьки завжди намагаються годувати дітей лише корисними продуктами, і на загальному столі завжди буде стояти здорова їжа. Тому коли дорослі сідають за стіл разом з дітьми, вони мимоволі їстимуть корисні сирники і зелені салати, замість бутербродів з ковбасою. Ось чому сімейна традиція вечеряти разом – це хороший спосіб поліпшити здоров’я всіх членів сім’ї.

Єднання сім’ї

Сімейні вечері допомагають приборкати невеликі сімейні сварки і зближують батьків і дітей. Люди, які разом їдять, так чи інакше, мають налагоджувати контакти. Тому ця сімейна традиція допомагає навчитися чути і розуміти один одного,і тим самим покращує родинні зв’язки і зміцнює сім’ю.

Засвоєння хороших манер

Спільна сімейна вечеря також допомагає навчити дитину хорошим манерам, звичайно ж, якщо ви самі будете їх дотримуватися. Це стосується як маленьких дітей, які вчаться  користуватися виделкою і ложкою, так і дорослих, які звикають сідати за стіл з чистими руками і не бешкетувати під час вечері. Крім того, діти вчаться пунктуальності, тому що той, хто спізнюється, змушує чекати всіх інших.

Створення приємних спогадів

Коли діти подорослішають, вони ніколи не забудуть ці дорогоцінні сімейні вечері. Вони будуть пам’ятати, як важливо сідати за стіл усією сім’єю і продовжуватимуть це робити зі своїми дітьми. Тому ця сімейна традиція буде передаватися від покоління до покоління.

Невже цього не досить, щоб почати будувати спільні сімейні спогади вже сьогодні?

Джерело: plitkar.com.ua