У мінсоцполітики озвучили кількість отримувачів субсидій восени

28 Квітня 2016 13:23

Близько 8 млн сімей можуть звернутися в опалювальний період 2016-2017 років за субсидіями, що на 2,5 млн більше, ніж минулого опалювального сезону. На це зараз передбачено 35 млрд грн, додатково виділять ще 5 млрд грн, повідомляють на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

“У зв’язку з підвищенням цін на природний газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016/2017 рр. прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться по призначення субсидії. За орієнтовними розрахунками, таких сімей в Україні може бути близько 8 мільйонів (у опалювальний період 2015/2016 рр. субсидії отримували близько 5,5 млн. родин)”, – зазначають у повідомленні.

Також додають, що збільшення видатків на субсидії до 40 млрд грн “дасть змогу у повному обсязі забезпечити фінансування пільг і субсидій домогосподарствам, які не зможуть самостійно сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги”.

Пропозиції про це направлять у Верховну раду найближчим часом.

Нагадаємо, з 1 травня уряд уводить єдину ціну на газ для населення та промпідприємств – 6,88 грн за куб. м. При цьому відміняється “соціальна” ціна для населення та централізованих котелень. Залишається вона тільки для релігійних організацій – 3,91 грн за куб.

Джерело: Gazeta.ua