Учені назвали оптимальний час для підготовки до іспитів

28 Квітня 2016 13:24

 

Учені вирахували, в який час краще займатися різноманітними повсякденними справами. Як виявилося, в цьому плані перша половина дня є більш успішною і результативною, ніж друга.

Фахівці з Бірмінгемського університету (Великобританія) провели дослідження, в якому взяли участь кількасот людей. Під час експерименту вчені ретельно стежили за фізичним станом людей у різний час доби. Залежно від результатів експерти визначили, який час найбільше підходить для повсякденних занять.

Прокидатися, наприклад, варто о 8-й годині ранку. Примітно, що час до 9-ї години також є найбільш сприятливим для зачаття дитини.

До 10-ї години ранку експерти не рекомендують займатися розумовою працею:в цей період вона буде малоефективною, тому що мозок ще повністю не прокинувся. А ось з 11-ї до 12-ї години концентрація уваги досягає максимуму, відтак це є найоптимальнішим часом для навчання та складання іспитів.

Якщо йдеться про медицину, то ранкові щеплення ефективніші, а операції проходять з більшим успіхом. До речі, результати показали, що з 15-ї до 17-ї взагалі не варто лягати під ніж: до цього часу хірурги вже втомлюються. Спортом також краще займатися з 12-ї до 13-ї години.

Що ж стосується вечора, то цей час варто присвятити обмірковуванню креативних ідей.

Джерело:  Bublbe.com