Вікенд киянина на 1 – 3 травня

30 Квітня 2016 16:29

Ці вихідні – особливі. Християни східного обряду відзначають найбільше свято – Великдень. У храмах міста відбудуться святкові богослужіння, а в різних куточках міста триватимуть тематичні фестивалі.  Водночас, вихідні будуть “тривалими” (аж до середи), і цікавих подій буде, як то кажуть “до кольору до вибору”.  Крім того майте на увазі, що на Співочому полі продовжують цвісти тюльпани, в Ботанічному саду імені Гришка починає розпускатися бузок, а на Софійській площі – виставка художніх писанок.

56189198

Травневі в Феофанії
З 30 квітня по 3 травня у парку “Феофанія” влаштовують великодні святкування. Програму розробили для усієї родини. Дорослі зможуть насолодитись живою музикою та концертом на новій сцені, а дітки зможуть взяти участь у безкоштовних майстер-класах із писанкарства, квіллінгу та ліплення із солоного тіста. Для діток також працюватиме дитяча канатна дорога.
Коли: з 30 квітня по 3 травня
Де: парк Феофанія
Вартість: 10 гривень, школярі та студенти – 5 гривень, діти до 7 років і пенсіонери – безкоштовно

Авіаційний фестиваль на Чайці

29 травня 2016 року відбудеться Другий Авіаційний Фестиваль на аеродромі Чайка. Мета і місія фестивалю полягають у популяризації авіаційного спорту в Україні, розвитку і виховання здорового способу життя та здорового способу мислення, в першу чергу – у молоді та залучення всієї громадськості до авіаційного спорту. На фестивалі очікується близько 10 000 гостей, що проживають в Києві та прилеглих містах. Фестиваль буде цікавий гостям будь-якого віку, кожен отримає порцію незабутніх вражень, бо небо і польоти нікого не залишають байдужими.

Коли: 11:00

Де:Київська область, село Петропавлівська Борщагівка, вул. Антонова, 5.

Вартість: від 120 грн.

florentsiya
Фестиваль бюджетних подорожей
Як  подорожувати багато, а платити мало? Відповідь на це актуальне для багатьох питання шукатимуть на Фестивалі бюджетних подорожей. 24 досвідчених мандрівника розкажуть всі нюанси самостійних подорожей за копійки із власного досвіду. Зокрема, як спланувати найшвидший / зручний / красивий маршрут; фішки, як стати “своїм” у будь-якому куточку світу; як знайти круте житло, а ще краще – безкоштовно або дуже дешево; як знайти себе, вирушивши в Шлях довжиною в подорож і багато-багато особистого і практичного досвіду.
Коли: 30 квітня – 1 травня з 10:00 до 21:00
Де: Верхній Вал, 10
Вартість: один день – 210 гривень; два дні – 300 гривень

Кращі фільми від uFilmFest
Що може бути цікавіше, ніж подивитися  найкращі позитивні та мотивуючі фільми  Міжнародного кінофестивалю короткометражного кіно uFilmFest. Саме так пишуть про свій фестиваль організатори, і запрошують  прийти і побачити 10 фільмів – переможців кінофестивалю, а також найкращі фільми за результатами  глядацького голосування та за думкою журі. Показ розпочне переможець uFilmFest, “Найкращий міжнародний фільм” –  нідерландська іронічна анімація “Овечий магазин” режисера Йорна Льюверінка та “Найкращий національний фільм” – “Electroman” українського режисера Нікіти Скоморохова  про незвичайного електрика, який, попри всі негаразди, не складає руки та досягає успіхів.
Коли: 19.00
Де: кінотеатр “Кінопанорама”
Вартість: 50 гривень

НЕДІЛЯ, 1 травня

1_230
Великодній ярмарок у святому місці
Благодійний фонд «Пелюстки надії» запрошує киян на великий Великодній ярмарок в рамках проекту «Великодня країна», який відбудеться в святому місці, в центрі Києва – на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, біля Успенського Собору! У ці дні пройде Всеукраїнська виставка-ярмарок більш ніж на 100 чоловік, майстер-класи з гончарства, писанці і багато іншого. Діти матимуть нагоду пройти Пасхальний лабіринт з перешкодами та інтерактивними завданнями, змагаючись у традиційних великодніх іграх.
Коли: з 10:00
Де: Національний Києво-Печерський Історико-Культурний Заповідник

detyam_o_paskhe
Паска Фест на Володимирській гірці
Аж до 9 травня в парку на Володимирській гірці на гостей Paska Fest чекають більше 10 культурних і гастрономічних зон. Фестиваль Paska Fest проводиться в Києві вперше. Його мета – об’єднати в одному місці людей, яких цікавить смачна їжа, творчість і дозвілля. На фестивалі облаштовано: зона handmade майстер-класів, смачний флешмоб, а також конкурс домашньої паски разом з Євгеном Клопотенко, переможцем «МастерШеф-5»;  фотозони для тих, хто не втомився робити селфі;  вернісаж з 150 художників дозволить з головою зануритися у творчість. Діти тут знайдуть собі заняття до душі в дитячій зоні з лабіринтами і аніматорами, а кримська галявина спробує розвіяти сум тих, хто скучив за Кримом.
Коли: з 11:00 до 21:00
Де: Володимирська гірка
Вхід вільний
slider-1
Травневі в Парку “Київська Русь”
1 травня, на Великдень, в парку покажуть  оригінальну театралізовану програму Середньовічний вертеп з виступами кінно-трюкового театру, театралізовану постановку “Сила любові”.  Ви зможете не лише спостерігати за дійством, але й долучитися до нього. Кожен має можливість бути учасником різноманітних конкурсів і змагань, які є невід’ємною складовою святкової програми. На вас чекають середньовічний футбол, майстер-клас з старовинного танцю Маразуля, танцювальні флешмоби. Також у ці дні будуть відтворені стародавні обряди освячення хліба над вогнем та спалювання образ та недуг у вогні.
Коли: 30 квітня – 3 травня з 10:00 до 22:00
Де: Парк Київська Русь
Вартість: 150 гривень; пенсіонери та студенти – 80 гривень; школярі – 50 гривень; дошкільнята безкоштовно

Розваги на ВДНГ
1 травня тут відзначать Великдень, 2-3 – пройдуть травневі святкування-гуляння. Гостей чекає великодній молебень, святкове меню, майстер-класи, танцювальне шоу, спортивні заняття, виступи музичних груп і багато іншого. На території встановлять інсталяцію з великих писанок, оформити які запропонують самим відвідувачам.
Коли: 1-3 травня
Де: ВДНГ
Вхід вільний

ПОНЕДІЛОК, 2 травня

Skansen Music Fest в Пирогово
Цей фести сподобається тим, хто любить перебувати в гармонії з природою і музикою. Його мета – організація здорового, активного відпочинку, підвищення рівня дбайливого ставлення до природи і популяризація сучасної української музики. У програмі виступу на 2 травня заявлені такі артисти: Світлана Тарабарова, група Ot Vinta, Женя Толочний, Дмитро Бабак, Oleynik, Брати Борисенко, Dj Starkov. На наступний день слухачів розважатимуть: група Mad Heads, група “Авіатор”, група “Ва-Банк”, група “беz Обмежень”, Денис Мусаєв, Олексій Двин, група Adidaz, Dj Starkov.
Коли: 2-3 травня з 11:00
Де: музей Пирогово
Вартість: 60 дорослий; 20 дитячий, дітям до 7 – вхід вільний

Театр в трамваї
Вистава “Експеримент # 1” відбудеться в київському трамваї, що рухається за маршрутом Контрактова площа – Оболонь. Сюжет історії заснований на реальних подіях, що відбулися в трамваї №11 в 2001 році.
Коли: 2 травня, 20:00
Де: Контрактова площа
Вартість: 180 гривень, замовити: 050-862-39-06

Джерело: Вечірній Київ