З турботою про природу: кияни можуть пересісти на еко-таксі

25 Квітня 2016 15:42
Фото з відкритиx джерел

Фото з відкритиx джерел

У Києві з’явилася перша служба таксі, автопарк якої складається тільки з електромобілів. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на AIN. З п’ятниці, 22 квітня, таксі розпочало свою роботу.

Поки що в автопарку служби є 12 електромобілів Nissan Leaf. Через невелику кількість транспортних засобів радять викликати таксі щонайменше за півгодини. Однак, до кінця року кількість електромобілів має збільшитися до 100. Крім того, транспортні засоби не можуть їхати швидко, тому не слід їх замовляти, якщо запізнюєтесь.

Заряджаються електромобілі в мережі станцій експрес-зарядки.

“Вони здатні забезпечити заряд 50% батареї електромобіля приблизно за 15 хвилин, і 80% – приблизно за півгодини. Планується, що один електромобіль за одну робочу 12-годинну зміну відвідає зарядну станцію не більше 2-3 разів. Тобто, загальний час, витрачений на відновлення ресурсу батареї, не перевищить однієї години за зміну”, – повідомили в компанії.

Станцій експрес-зарядки для електромобілів у Києві поки що тільки дві: на проспекті Науки і вулиці Здолбунівській. Однак, незабаром планується відкриття ще однієї недалеко від Борисполя.

Нагадаємо, нещодавно у Києві з’явилася перша лавка з вбудованою сонячною батареєю. За допомогою вбудованої сонячної батареї, кияни та гості міста зможуть зарядити телефон та іншу техніку. Для цього в лавку вбудовані декілька USB-портів.
Джерело: http://tsn.ua/kyiv/u-kiyevi-z-yavilosya-ekologichno-chiste-taksi-637391.html