Микола Томенко: Фігуранти «чорної каси» Януковича мають бути оприлюднені

29 Травня 2016 13:03
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

На думку лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка, у зв’язку з отриманням Національним антикорупційним бюро матеріалів з «чорною бухгалтерією» керівництва Партії регіонів, єдиним шансом у цій справі провести антикорупційну профілактику для української політики буде невідкладна публікація всіх цих матеріалів.

Про це він написав у своєму блозі на «Обозревателе».

«На жаль, враховуючи те, як у нас працюють правоохоронці (починаючи з прокуратури, СБУ і закінчуючи різними новоствореними антикорупційними структурами), довіри у суспільства до діяльності цих органів дуже мало. Тому єдиний вихід – спершу оприлюднити усі прізвища фігурантів матеріалів так званої «чорної каси» Партії регіонів, щоб не допустити вибіркового підходу (щоб раптом чиєсь прізвище десь не «загубилося»). А також – забезпечити громадський контроль за розслідуванням цієї історії», – вважає Микола Томенко.

На його думку, також треба зробити все, щоб ці гроші, які тоді були передані Партією регіонів певним людям чи політичним силам, були повернуті до бюджету.

«Ця досить вагома сума – 2 мільярда доларів – це більше, чим нинішній транш МВФ, за який ми повинні піти на серйозні поступки у соціальній та гуманітарній сферах. І ця сума, повернута до бюджету, зможе зняти питання соціальної напруги в Україні», – зауважив М. Томенко.