Національний музей історії України у Другій світовій війні можно відвідати “мобільно”

30 Травня 2016 16:06

До, здавалося б і так бездоганного, сервісу Національного музею історії України у Другій світовій війні нещодавно додалася ще одна позиція. Адміністрація музею спільно з компанію izi.TRAVEL розробили та запустили в дію мобільну екскурсію територією Меморіального комплексу.

Мобільна екскурсія – аудіогід є простим і зручним варіантом додати елемент інтерактивності до індивідуальних візитів до музею, адже не всі відвідувачі віддають перевагу екскурсіям, а самостійний огляд також не надає всього обсягу інформації про ті чи інші музейні предмети і об`єкти.

Для цього варто лише мати вихід в мережу Інтернет і програму на своєму телефоні для зчитування QR-коду. (До слова, в “Музейній кав`ярні” для всіх відвідувачів абсолютно безкоштовно доступний вільний WiFi, тому програму можна завантажити просто за чашкою кави.) На сьогодні аудіогід-екскурсія є українською та російською мовами, завершується робота над англомовною версією.

Відтак, кожен відвідувач може пройти увесь шлях від Московської Брами XVIII ст. до монумента “Батьківщина-мати” у супроводі диктора, послухати розповідь про скульптурні композиції “Вогонь слави”, “Форсування Дніпра”, експозицію “На чужих війнах”, окремі зразки зброї і військової техніки, “макову” карту України і головну експозицію музею.

До слова, компанія izi.TRAVEL займається розвитком програми забезпечення відвідувачів музеїв по всьому світу сучасними аудіогідами і залученням більшої кількості туристів в такі музеї відповідно. Глобальна мета інвесторів з Голландії та Швейцарії — дати всім мандрівникам новий спосіб відчути себе ближче до історичної та культурної спадщини людства, створивши глобальну, відкриту і безкоштовну систему для всіх історій світу. В Україні такі аудіогіди створені для музеїв Львова, Одеси, Харкова, Дніпропетровська, та музеїв у містечках Чорнобиль і Чугуїв та Сковородинівка і Колодяжне. У Києві, окрім Національного музею історії України у Другій світовій війні, такими мобільними екскурсіями можна скористатися у Національному музеї історії України та Музеї однієї вулиці.

Завантажити розповідь можна на веб-сайті проекту.

Джерело: prostir.museum