Афіша Києва на 30-31 липня: сімейний фестиваль, романтичне кіно та кубинський вікенд

28 Липня 2016 18:03

Якщо ви ще не знаєте, як провести найближчі вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 30-31 липня.

АРТ: ЕКСПОЗИЦІЯ СИНЕРГІЯ

Де і коли: виставка триватиме до 14 серпня в арт-просторі Sky Art Foundation

Синергія – це спільний проект українського художника Юрія Мусатова (кераміка) та Олени Оласюк (графіка), яка багато років живе і працює в Китаї. На виставці буде представлено близько 30 робіт художників. Керамічні скульптури Мусатова і графічні роботи Оласюк стануть для відвідувачів цікавою колаборацією мистецтва України та Китаю, виставкою, яка розширює кругозір.


© Sky Art Foundation

© Sky Art Foundation

АРТ: ВИСТАВКА HARDCORE

Де і коли: триватиме до 9 вересня в галереї Карась

Персональна виставка художника Сергія Панасенко про те, чи повинна релігія втручатися в мистецтво. Своїми роботами художник прагне показати, що, хоча релігія і не проти мистецтва, вона, тим не менш, ставить його в рамки канонів, краси і зрозумілості без зайвих міркувань. А мистецтво – це свобода, це творчість, яка не може бути загнаною у чіткі стандарти.


© Карась Галерея

© Карась Галерея

АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ ЗАГАЛЬНІ РИСИ

Де і коли: триватиме до 18 вересня у арт-центрі Я. Гретера

Проект Загальні риси – це картини талановитих українських художників Марії Зражаєвої і Леся Панчишина. На полотнах майстрів зображені емоційні портрети та екзотична абстракція на тему спекотної Африки.

Яскраві фарби передають африканську експресію і стирають межі між територіальною, соціальною і будь-якою іншою приналежністю. Незалежно ні від яких чинників, загальним для всіх людей світу є внутрішній стан щастя.


© Общие черты

© Загальні риси

ART: МАЛЕВИЧ +. КОЛЕКЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО АВАНГАРДУ

Де і коли: триватиме до 7 серпня у Мистецькому Арсеналі

Арт-проект Малевич + представить спадщину українських художників-авангардистів. Зокрема, відвідувачі зможуть побачити оригінальні твори Казимира Малевича, Олександра Богомазова, Вадима Меллера та Анатолія Петрицького. Головна задача виставки – відновити історичну справедливість і пам’ять про майстрів, чия творчість колись була визнана «антирадянською» і непотрібною.


© Мистецький Арсенал

© Мистецький Арсенал

ФЕСТИВАЛЬ: PICNIC FAMILY FESTIFAL

Де і коли: 29-31 липня в Sky Family Park

На сімейному пікніку в Sky Family Park кожен зможе знайти собі заняття до душі. Гості зможуть розслабитися в найбільшому відкритому басейні в Україні, покататися на вейкборді, взяти участь у майстер-класах з приготування кальяну і в майстер-класах з кулінарії від учасників Майстер Шеф діти, насолодитися смачною їжею на фудкортах і коктейлями в барі. Атракціони та інші розваги доступні як дорослим, так і дітям.


© Picnic - family festival ( Sky family park) / Типичный Пикник/Facebook

© Picnic – family festival ( Sky family park) / Типовий Пікнік/Facebook

ФЕСТИВАЛЬ: КУБИНСЬКИЙ ВІКЕНД У МАНУФАКТУРІ

Де і коли: 30-31 липня в аутлет-містечку Мануфактура

На цих вихідних аутлет-містечко Мануфактура відтворить частинку Куби в Києві. У програмі заходу танцювальні майстер-класи та анімація з сальси, бачати, ча-ча-ча і меренге від провідних тренерів відомої школи латиноамериканських танців CubanoBoom. Протягом вікенду буде звучати жива музика, будуть працювати фудкорти з національними кубинськими стравами та смачними напоями. Дітей розважатимуть аніматори та аквагримери.


© Мануфактура

© Мануфактура

ФЕСТИВАЛЬ: VEDALIFE

Де і коли: 28-31 липня на Трухановому острові

Фестиваль Vedalife присвячений здоров’ю, красі, гармонії та любові. Творець фестивалю Свамі Авадхут каже, що «головне багатство нашого фестивалю — це люди, які приїжджають з усього світу, щоб нести добро, любов і світло тут, в Україні».

У рамках заходу будуть проходити заняття з йоги, пізнавальні зустрічі та лекції, медитації, тайський масаж, мехенді, майстер-класи з стретчінгу, пранаями, дзен-вокалу, кулінарії і багато іншого.


© Vedalife

© Vedalife

МУЗИКА: HEDONISM FESTIVAL

Де і коли: 29-31 липня у ЮБК, Труханів острів

Hedonism Festival – це триденний музичний фестиваль на пляжі. В рамках фестивалю відбудеться прем’єра нового освітнього проекту – Kiev Music Summit. Вхідна зона фестивалю представить собою галерею мистецтв, у день відкриття відбудеться прес-конференція з організаторами та хедлайнерами, а також пройде благодійний аукціон Речі музикантів на підтримку фонду Таблеточки.

Для любителів шопінгу всі три дні буде працювати DVYZH маркет за участю українських брендів, різноманітні фудкорти, фотозони, квести і зона літніх спортивних активностей від команди Z-games.

На сцені фестивалю виступлять Артем Пивоваров, Secret Avenue, Gapochka, Mari Cheba, Brunettes Shoot Blondes, Руки в Брюки, Zapaska, Cape Cod і багато інших.


© Hedonism Festival

© Hedonism Festival

МУЗИКА: ВІРШІ ТА ДЖАЗ. ПАРИЖ – 1920

Де і коли: 1 серпня на даху Roof

Marco Concert запрошує всіх на джазово-поетичну виставу, присвячену Парижу 20-х років. Відвідувачі концерту почують джазову імпровізацію і побачать Париж очима таких геніїв, як Хемінгуей, Ремарк, Фіцджеральд, Далі, Пікассо, Бальмонт і багатьох інших. Вірші читатиме Ваня Якимов, на роялі зіграє Павло Ігнатьєв, а своїм проникливим голосом здивує вокалістка Катіко Пурцеладзе


© Marco Concert

© Marco Concert

КІНО: ПЕРЕГЛЯД ФІЛЬМІВ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ

Де і коли: 29-31 липня на Співочому полі

Вечорами в п’ятницю, суботу та неділю на Співочому полі влаштують показ атмосферних кінофільмів. Початок кожного сеансу о 21:30.

У п’ятницю ввечері жителі столиці зможуть подивитися драму Вигнанець з Томом Хенксом. У суботу в рамках ночі кіно показуватимуть картини Парк Юрського періоду – 3, Острів проклятих, Сайлент Хілл і Сайлент Хілл – 2. У неділю відбудеться показ фільму Карти, гроші, два стволи.


Кадр из фильма Карты, деньги, два ствола © PolyGram

Кадр з фільму Карти, гроші, два стволи © PolyGram

КІНО: ФЕСТИВАЛЬ КІНО НА ДЕСЕРТ

Де і коли: з 28 липня і протягом всього серпня у кінотеатрі Київ

Протягом серпня у кінотеатрі Київ проходитиме показ літньої колекції романтичних фільмів: комедії Вишенька на новорічному торті, еротичної драми Царство краси, комедії Готель романтичних побачень, мелодрами А раптом це кохання?, драми Давні коханці та комедії Вихідні.


© Кинотеатр Киев