Куди піти в Києві: афіша на 16-17 липня

15 Липня 2016 08:56

=Якщо ви ще не вирішили, як провести майбутні вихідні, НВ пропонує ознайомитися з добіркою найцікавіших культурних подій Києва на 16-17 липня.

АРТ: ВИСТАВКА ПОРТРЕТИ

Де і коли: виставка триватиме до 26 липня в Музеї історії Києва

Портрети львівської художниці Галини Константюк – це картини з вигаданими героями, за якими ховаються реальні люди. В якості прототипів для своєї творчості Галина обирає друзів, знайомих чи просто випадкових перехожих, чиї образи сильно врізалися в пам’ять. Полотна художниці наповнені барвистою палітрою кольорів і українськими мотивами.


© Галина Константюк

© Галина Константюк

 


АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ ЗАГАЛЬНІ РИСИ

Де і коли: триватиме до 18 вересня у арт-центрі Якова Гретера

Проект Загальні риси – це картини талановитих українських художників Марії Зражаєвої та Леся Панчишина. На полотнах майстрів зображені емоційні портрети і чарівна екзотична абстракція на тему спекотної Африки.

Яскраві фарби передають африканську експресію і стирають межі між територіальною, соціальною і будь-якою іншою приналежністю. Незалежно ні від яких чинників, загальним для всіх людей світу є внутрішній стан щастя.


© Общие черты

© Загальні риси

 


АРТ: ФОТОВИСТАВКА РАНИ

Де і коли: триватиме до 26 липня у Музеї Тараса Шевченка

Проект американського фотографа українського походження Йосипа Сивенького Рани показує українських солдатів, які були тяжко поранені під час Евромайдана та АТО. Героїв фотовиставки об’єднують дві речі: сильний фізичний або емоційний біль і складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.

Документальний фотопроект покликаний проінформувати українців про масштабне завдання реінтегрувати поранених солдатів і активістів до нормального життя, акцентувати увагу на таких важливих питаннях, як належне медичне обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної і психологічної терапії, перепідготовка і майбутня зайнятість.


© Joseph Sywenkyj

© Joseph Sywenkyj

 


АРТ: ВИСТАВКА ДНІПРО І КИЇВСЬКА ГАВАНЬ

Де і коли: триватиме до 31 липня в Музеї історії Києва

У Музеї історії міста Києва відкрилась виставка Дніпро і Київська гавань, яка демонструє відвідувачам унікальні, рідкісні і цікаві експонати про Київ як портове місто, як про місто суднобудівництва. Виставка приурочена до 200-річчя судноплавства на Дніпрі, 120-річчя Київської гавані та Дня працівників водного транспорту


© Днепр и Киевская гавань

© Дніпро і Київська гавань

 


ART: МАЛЕВИЧ +. КОЛЕКЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО АВАНГАРДУ

Де і коли: триватиме до 7 серпня у Мистецькому Арсеналі

Арт-проект Малевич + представить спадщину українських художників-авангардистів. Зокрема, відвідувачі зможуть побачити оригінальні твори Казимира Малевича, Олександра Богомазова, Вадима Меллера та Анатолія Петрицького. Головна задача виставки – відновити історичну справедливість і пам’ять про майстрів, чия творчість колись була визнана «антирадянською» і непотрібною.


© Мистецький Арсенал

© Мистецький Арсенал

 


ART: ВИСТАВКА ЯК НЕ ПОСВАРИЛИСЯ В КИЄВІ

Де і коли: триватиме до 4 вересня в Музеї історії Києва

Цей виставковий проект – своєрідна екскурсія по Києву разом з видатними особистостями: українським істориком Михайлом Грушевським, класиком російської літератури Олександром Пушкіним, зіркою паризької опери Сержем Лифарем, письменником-містиком Михайлом Булгаковим, єврейським літератором Шолом-Алейхемом і дисидентами-шістдесятниками. Всіх їх об’єднує любов до Києва. На виставці можна глибше поринути у традиції і побут міста, дізнатися про епізоди з життя і суперечки між відомими діячами.


© Музей истории Киева

© Музей історії Києва

 


ФЕСТИВАЛЬ ВУЛИЧНОЇ ЇЖІ

Де і коли: 15-17 липня на Арт-заводі Платформа

У рамках чергового фестивалю вуличної їжі Арт-завод Платформа перетвориться на справжній середземноморський курорт з великою різноманітністю морепродуктів. Тут будуть представлені страви з восьминога, мідії, рапани, устриці, італійські різотто і паста, французький ескарго, грецький гірос і сувлакі, турецький гезелеме, марокканський кус-кус і багато іншого.

На спекотному літньому фестивалі буде працювати окрема пляжна зона з шезлонгами і парасольками, прохолодними коктейлями і водними атракціонами. В зоні Urban market можна буде знайти модний одяг і аксесуари, спортивні товари, дитячі речі та будь-які пляжні приналежності.


© Арт-завод Платформа

© Арт-завод Платформа

 


ФЕСТИВАЛЬ: ORGANIC FEST

Де і коли: 16 липня в екосадибі Мезон-Бланш

Organic Fest – це дружнє свято, у програмі якого лекції з харчування та екології, майстер-класи з гончарства та воскових свічок, ярмарок органічних продуктів, жива їжа, йога, експрес-макіяж з органічною косметикою і жива музика.

На території фестивалю діятимуть лекційна зона з виступами експертів, б’юті-зона з консультаціями косметологів і візажистів, садова зона, фуд-зона зі свіжим лимонадом і стравами вегетаріанської кухні. Для дітей передбачений ігровий майданчик, батут і еко-ферма. Ввечері організатори покажуть еко-фільм, перегляд якого буде супроводжуватися затишним багаттям, чаєм та атмосферною музикою.


© Organic Fest в усадьбе Мезон Бланш/Facebook

© Organic Fest в садибі Мезон-Бланш/Facebook

 


ФЕСТИВАЛЬ: МАНТРА-ЙОГА

Де і коли: 16 липня о 13:00 на причалі біля станції метро Дніпро

На двопалубному лайнері посеред Дніпра організатори заходу влаштують майстер-класи з йоги і медитації, вегетаріанський бенкет, лекцію про успішне сімейне життя, оспівування мантр, конкурси та розіграш призів. Ця культурно-освітня подія спрямована на підвищення свідомості і підвищення культурного рівня населення України.


© Ведический центр

© Ведичний центр

 


МОДА: ФЕШН-МАРКЕТ ВСІ. СВОЇ. ЛІТО В МІСТІ

Де і коли: 16-17 липня в галереї D12

На п’яти поверхах маркету одягу та аксесуарів Всі. Свої будуть представлені 250 найкращих українських брендів, літні колекції яких включають актуальний жіночий і чоловічий одяг, купальники і білизну, сумки, взуття та аксесуари.


© Всі. Свої. Літо в місті

© Всі. Свої. Літо в місті

 


ФЕСТИВАЛЬ: SKY FAMILY WEEKEND 2

Де і коли: 16-17 липня в Sky Family Park

Sky Family Weekend – це фестиваль для друзів і сім’ї. На цих вихідних у рамках фестивалю відбудеться офіційне відкриття найбільшого відкритого басейну в Києві, розміри якого – 1500 квадратних метрів.

Також протягом двох днів свята відвідувачам будуть доступні найбільший в Україні батутний парк на воді, обладнаний пляж з шезлонгами, катамарани, мотузковий парк з перешкодами, величезний бар з коктейлями, 50 точок їжі і парк атракціонів.

Програма Beauty & Sport від Baby Box Ukraine, яка також буде проходити під час фестивалю – це спортивні активності, пізнавальні лекції про красу і здоров’я, мехенді, ознайомлення з косметикою з догляду за обличчям і тілом від українських і світових брендів, макіяж та зачіски, маркет товарів для дітей і дорослих.


© Sky Family Weekend #2/Facebook

© Sky Family Weekend #2/Facebook

 


ФЕСТИВАЛЬ: RETRO АВТО FEST

Де і коли: 16-17 липня в аутлет-містечку Мануфактура

Для любителів ретро автокультури на вихідних в Мануфактурі організують виставку моделей автомобілів різних років та випусків. Також для відвідувачів будуть працювати фуд-корти і проходити цікаві майстер-класи. Дітей буде розважати веселий аніматор, а чарівний аквагрим допоможе перетворитися на улюбленого казкового героя.


© Мануфактура

© Мануфактура

 


АРТ: МАНІФЕСТ ПРО МИР І КОХАННЯ

Де і коли: 19 липня о 19.00 в арт-клубі Closer

В арт-клубі Closer пройде презентація створеного учасниками проекту StereOrpheo Маніфесту про мир та любов у форматі їх живого виступу, демонстрації створеного ними відео Після всіх зіткнень і презентації книги WAR IS OVER, виданої S. T. ART в рамках проекту.

Про світ, про любов, про природу різних зіткнень розкажуть учасники StereOrpheo – екс-учасник Океану Ельзи та Esthetic Education Юрій Хусточка, учасник Вагоновожатых Антон Слєпаков, екс-актор театру ДАХ Дмитро Ярошенко і художник Микита Кравцов.


© StereOrpheo и S.T. ART

© StereOrpheo і S. T. ART

 


КІНО: ФЕСТИВАЛЬ КІНО НА ДЕСЕРТ

Де і коли: протягом липня в кінотеатрі Київ

Протягом другого місяць літа в кінотеатрі Київ проходитиме показ французьких та іспанських романтичних мелодрам Сьогодні вночі я сплю з тобою, Клієнтка французького жиголо і Передчуття любові.


© Кинотеатр Киев