Вивчення іноземної мови: як ефективно запам’ятовувати слова

30 Липня 2016 15:14
tsn.ua

tsn.ua

Слова — це основа мови, тому треба вміти ними користуватися, і коли йдеться про іноземну мову — правильно вчити. Тож ось кілька порад для того, щоб зробити навчання максимально ефективним і цікавим!

1. Спочатку текст, а потім слова

Найбільша помилка, яку роблять люди вивчаючи мову, так це те, що вони спочатку вчать окремо слова, і думають, що зможуть їх без проблем поєднувати. Не зможуть. Саме тому треба робити навпаки — спочатку читати текст, а потім розбирати слова. Завжди пам’ятайте це золоте правило, адже саме вивчаючи слова в контексті ви засвоїте граматичні категорії, закінчення, порядок слів… тобто все те, що необхідно знати, щоб правильно використовувати слова. До того ж, так вони набагато легше запам’ятаються і не вилетять з голови через кілька днів.

2. Не кількістю, а якістю

Профільну лексику набагато ефективніше вивчати, просто читаючи тексти тієї тематики, яка вас цікавить, а не зубрити усі слова, які мають хоч якесь відношення до теми. Пам’ятайте, що головне не кількість, а якість вашого словникового запасу, тож звертайте увагу на те, що саме ви вчите, адже далеко не всі слова однаково корисні.

3 . Виробляємо правильну вимову одразу

Слова, зокрема в англійські мові, — це свого роду монети, адже в них дві сторони: вимова і написання. Якщо відразу не звертати увагу на вимову, то слова будуть просто набором знаків, що тільки створить безлад в голові. Мозку треба чітка інформація. Усе, що ви насправді не розумієте, — ви забудете. Це не означає, що треба вчити в два рази більше, просто треба відразу поглянути на транскрипцію і прослухати слово кілька разів. Головне про це не забувати, щоб потім не вийшло, що ви наче знаєте купу слів, але сказати нічого не можете.

4. Практикуємо лексику

Звичайно,  для ефективного засвоєння лексики треба не тільки читати, а й практикувати лексику. Якщо ви навчаєтесь самостійно, і вам не доводиться багато писати англійською — це не біда, адже є безліч сайтів і програм, які пропонують різні способи практики, але користуючись такими ресурсами звертайте увагу не тільки на те, що ви вчите, а й як ви це робите. Треба вчити слова так, як ви збираєтесь ними користуватися, тож найкраще практикувати їх вимову і написання, а не просто підбирати переклад з кількох можливих, адже буває, що слово наче відоме, але при написані робляться помилки.

Tablet_Headphones_Coffe_uhd

Ресурс для легкого та ефективного вивчення слів:

Вивчаючи слова, діти прикріплюють їх до понять, а дорослі — до відповідників у рідній мові, тому найкраще обирати сайти і підручники, які вас забезпечують якісним перекладом, адже так ви отримаєте кращі знання і витратите менше часу, бо вам не доведеться шукати пояснення самим.

На українському ресурсі e n t è l e c h y можна вивчати англійську безкоштовно онлайн, працюючи практично над всіма аспектами мови, наскільки це можливо при самостійному навчанні: тут ви можете читати і слухати в оригіналі з миттєвими відповідниками українських слів, відразу практикувати лексику з текстів найефективнішими способами, вивчати різні лексичні особливості і граматику, закріплюючи матеріал тестами, а також працювати над вимовою, адже це дуже важливий мовний аспект! Тут ви також знайдете багато корисних порад і додаткових ресурсів для самостійного навчання і практики зокрема.

Джерело:  melni.me