Микола Томенко пропонує студентам зробити 1 вересня Днем захисту своїх прав

30 Серпня 2016 12:12

томенкПро це лідер Громадського руху «Рідна країна» написав у своєму блозі на сайті «Обозреватель».

«Воістину сьогоднішня Україна – унікальна держава. Це лише у нас очільники міністерств, яким нещодавно підняли зарплату майже на 300%, а також “активісти-реформатори”, що живуть на мільйонні гранти від американських і європейських організацій, обґрунтовуютьшкідливість стипендії для студента!», – зауважив Микола Томенко.

Він також нагадав, що згідно з результатами соціологічних досліджень сьогодні більш як 70% громадян визначають себе як бідні, тому за таких обставин, стипендія – це не розкіш, а один із способів виживання.

«Не менш важливою є сама процедура ухвалення рішення щодо зменшення кількості студентів, які отримуватимуть стипендію. Як співавтор норм чинного закону про студентське самоврядування нагадаю: без студрад та загалом вишів ніякі чиновники не можуть ухвалювати подібні рішення!» – зазначив Микола Томенко.

Найсумнішим в цій історії Микола Томенко вважає не лише непрофесіоналізм і безвідповідільність, а й боягузтво очільників МОНу, які оголосили, що влада змушує їх обмежити виплату стипендій з 1 січня 2017 року, але як це зробити вони не знають, хоча… обов’язково зроблять!

«Тож звертаюсь до керівників вишів, студрад та профспілок із закликом ЗРОБИТИ ДЕНЬ 1 ВЕРЕСНЯ – ДНЕМ ЗАХИСТУ СВОЇХ ПРАВ!!!» – підсумував Микола Томенко

Джерело: Сайт М.Томенка