Сливовий час: все про користь сливи

17 Серпня 2016 13:21

Саме зараз період свіжих фруктів.Одна з найпоширеніших – слива. Її соковита свіжа кислинка не залишить вас байдужою. Чим же корисна слива?

Які корисні властивості слив привертають увагу шанувальників? Спробуємо в цьому розібратися і з’ясуємо, що ж входить до складу плодів.

У м’якоті стиглої сливи містяться необхідні людині вітаміни: тіамін, фолієва кислота, каротин, вітаміни Е і С, піридоксин і рибофлавін. Завдяки рутину, зміцнюються стінки судин, і знижується артеріальний тиск. У плодах сливи знаходиться великий склад хімічних елементів, таких як: кальцій, мідь, цинк,магній,

йод, марганець, хром, натрій, калій, фосфор, залізо. М’якоть сливи багата пектинами і клітковиною. Завдяки цьому регулюється травлення, стимулюється перистальтика кишечника, виявляється м’який проносний вплив.

slivu

Натрій і кальцій роблять сливу корисною для тих, хто страждає на гіпертонію та іншими захворюваннями серцево-судинної системи.

Виявляється корисні не тільки плоди, а також листя, смола і кора цього фруктового дерева.

Їх використовують для лікування і профілактики багатьох хвороб:

• Слива захищає наші судини. Речовини, що містяться в м’якоті фрукта, очищають судини від холестеринових бляшок, попереджають атеросклероз;

• Слива багата на вітамін С, а це дуже добре для зміцнення нашого імунітету;

• Слива багата на пектин. І це дуже добре позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Великий вміст клітковини допомагає при лікуванні і для профілактики багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту.

• Спортсменам обов’язково треба включати сливи в свій раціон, тому що калій збільшує скорочення м’язів після тренувань.

• Кислуватий смак стиглих плодів підвищує апетит

• Сливовий сік допомагає при лікуванні застуди, при захворюваннях горла, так як має антибактеріальні властивості.

• Компреси з розтертими до стану кашки листям або з смолою, допомагають швидкому загоєнню ран і гнійників.

Джерело: Країна здоров’я