Соцмережі захищають літніх людей від гіпертонії і діабету

30 Серпня 2016 16:18

Швейцарські психологи прийшли до висновку, що соціальні мережі, насправді, рятують літніх людей від діабету і гіпертонії. Активне життя на просторах Інтернету у людей пенсійного віку дозволяє їм рідше стикатися з проблемами здоров’я, так як у них буде виникати відчуття власної важливості в очах інших.

Визначити це вдалося завдяки дослідникам, які провели експеримент за участю 600 добровольців у віці від 60 років. Учасники дослідження розповіли, що спілкування з друзями на теренах соціальних мереж просто не залишає їм часу на прислуховування до власних недуг, тому їх якість життя, тим самим, значно зростає. Примітно, що подібна відповідь було отримана від 95% випробуваних.

Респонденти, які не змогли освоїти нові для себе технології або просто не мали доступу до мережі Інтернет, в один голос говорили про те, що відчувають гострий брак спілкування, тому на цьому тлі у них розвинулася депресія, яка і є джерелом захворювань, настільки характерних для пенсійного віку.

Вчені виступили також і як вчителі, так як навчали понад 100 осіб користуватися соціальними мережами, після чого спостерігали за їх здоров’ям протягом двох років. Як виявилося, новопридбане вміння відбилося на ментальному благополуччі більш ніж благополучно.

Джерело: Голос українською