Українські дизайнери та митці вперше політають на Paris Design Week

31 Серпня 2016 13:42

Українські дизайнери та митці вперше політають на Paris Design Week

2 вересня в Українському культурному Центрі у Парижі відкриється мультимедійна виставка-перформанс «Польоти уві сні та наяву», створена дизайнерами, архітекторами та художниками з України. Вона проходитиме в рамках Paris Design Week 2016.

Проект став можливим за сприяння Першого Секретаря з питань культури Ірени Карпи та за підтримки Посольства України у Франції. Українці вперше візьмуть участь у Paris Design Week.

Ірена Карпа розповіла Cultprostir, чому вона вирішила підтримати цей проект: «Мене зачепив стіл талановитого дизайнера та архітектора Нікіти Власова, якого надихнув на створення цієї роботи один «історичний» літак на авіа-салоні Ле Бурже. Згодом ми вислали досьє наших предметних дизайнерів на Paris Design Week і отримали підтвердження на участь. Вони оцінили ідею поєднання дизайну й архітектури на межі з мистецтвом. Французи дуже до цього тяжіють. Коли є продукт, їм пофіґ звідки він».

Також вона поділилася: «Я сприймаю такі речі щупальцями душі і певна, що так само відбувається з будь-ким. Протокольні речі ніколи не підуть, тим більше у Франції. Навіть якщо на них начепити гарну жовто-блакитну стрічку. Треба завжди брати якістю».

У виставці «Польоти уві сні та наяву» будуть представлені роботи Сергія Готвянського, Дмитра Алілуєва й Анни Абдураїмової у колаборації із Машою Ревою та Ignacio De Juan-Creix Umbert, Катерини Соколової, Євгена Литвиненка, Ольги Радіонової та інших.

«Кожен дизайнер презентує свої персональні роботи, а також ми продемонструємо кілька цікавих спільних проектів, народження яких можна буде спостерігати безпосередньо на виставці», – зазначила одна з кураторок проекту Ольга Богданова, співзасновниця архітектурно-дизайнерської майстерні 2B.Group і концептуального простору Prostir86.

За словами Ірени Карпи, Україна не виділила коштів на реалізацію цієї виставки: участь українців у Paris Design Week профінансував фонд культурної дипломатії UART. Також Ірена додала: «Я хочу, щоб ми довели, що здатні пропонувати ідеї – оригінальні, ні з чого не здерті та професійно втілені, адже в сучасному світі продається лише ідея».

Джерело:  uapost.us